També està previst un bany de bosc, un taller d’eficiència energètica, una jornada sobre el garrofer i altres activitats en família.
L’associació Econau, dedicada a la promoció, producció, processament i elaboració de productes derivats de cultius autòctons, ja té l’agenda plena pels pròxims caps de setmana de setembre. L’entitat té previst diversos cursos i tallers que giren entorn l’estalvi i l’eficiència energètica, l’agroecologia o la natura. A més, ha obert una enquesta pels usuaris per programar l’any vinent.
La majoria d’activitats es concentren a la finca de l’Ecotros, excepte la d’aquest dissabte 14 de setembre, que l’Econau es traslladarà a Amposta per participar al Fòrum de Sobiranies i Consum Conscient d’Amposta, ‘RevolteSS’, juntament amb l’Era d’Amposta. L’associació tindrà una parada i farà un showcooking amb la garrofa com a protagonista. A més, a la tarda, tindrà lloc una assemblea amb productors locals per promocionar l’agroecologia al territori.
Diumenge, 15 de setembre, de 10 a 18 h es durà a terme un taller de bany sec. La voluntat és trencar estereotips a prop del bany sec, aprendre a prop de la seva arquitectura, la normativa, els materials i dissenyar un bany sec ideal. El taller serà impartit per Roberto i Jelena de B.A.L.O. Coop.
Ja el pròxim dissabte, 21 de setembre, està previst un bany de bosc amb Sara More. Es tracta d’una activitat sensorial, inspirada en la tècnica japonesa, shinrin yoku, que pretén connectar amb la natura i amb la pròpia essència selvàtica, a través de tècniques de meditació i la relaxació.
El 28 de setembre, es durà a terme un taller d’eficiència energètica a la llar i en projectes empresarials, repassant solucions per a l’estalvi energètic i formes de produir, escalfar, transformar productes limitant la petjada ecològica i l’ús d’energies fòssils. Joan Colin farà una xerrada sobre estufes eficients energèticament i sostenibles, com les cuines rocket. El taller culminarà amb la fabricació d’una cuina rocket que es quedarà a l’Econau per utilitzar-se quan hi hagi esdeveniments.
En els pròxims mesos també hi ha previst una jornada sobre el garrofer i altres activitats en família. I ja de cara a la primavera un certificat de la permacultura, que es va haver d’ajornar.
La tresorera de l’associació, Cecíl Thevenot, apunta que els tallers tenen un preu molt reduït i explica que les persones que porten un mínim de 500 kg de garrofes, es poden fer sòcies gratuïtament.
De fet, l’associació està a punt de finalitzar el procés de la farina de garrofa ecològica, a través del primer molí de garrofa de Catalunya. Podeu trobar més informació de totes les activitats a www.econau.org