El Banc de Sang i Teixits ha engegat una campanya a l’estiu per donar sang ‘Estiuis on estiuis’

Comparteix

Aquest dimarts de 17 h a 21 h tindrà lloc una donació de sang al Casal dels Avis de l’Ametlla de Mar.

Es calcula que entre el juliol i l’agost seran necessàries 40.000 donacions de sang per donar resposta als tractaments dels malalts dels hospitals de Catalunya. Per aquesta raó, el Banc de Sang i Teixits (BST) ha engegat la campanya d’estiu sota el lema ‘Estiuis on estiuis, dona sang’. Aquest dimarts tindrà lloc una campanya de donació al Casal dels Avis de l’Ametlla de Mar.

L’objectiu de la campanya estiuenca és fer una crida perquè, qui pugui, faci una donació de sang abans d’anar-se’n de vacances, o a on estiuegi a Catalunya. D’aquesta manera, el Banc de Sang mobilitza tots els seus recursos per augmentar les campanyes a localitats costaneres i turístiques, però també per garantir la donació a tot el territori.

A les properes setmanes hi ha previstes més de 500 campanyes a tot Catalunya perquè els donants s’animin a donar sang malgrat estar de vacances. Algunes d’aquestes iniciatives es faran a punts de les platges de la costa catalana i altres zones turístiques, com són les zones de muntanya.

La coordinadora del Banc de Sang i Teixits, Núria Vilanova, explica que els estrangers també poden donar sang, sempre que compleixen els requisits com la resta de donants, i remarca que una donació pot salvar fins a tres vides.

El març passat, a l’Ametlla de Mar es van produir 66 donacions i 13 oferiments, és a dir, un total de 79 persones, de les quals 5 per primera vegada, van voler donar sang a la població.

La donació d’aquest dimarts serà al Casal dels Avis, de 17 a 21 h.

Comparteix