Dispositiu de seguretat contra incendis per la revetlla de Sant Joan

Comparteix

S’ha obert un apartat a la web de l’Ajuntament on els caleros i caleres tenen informació sobre plans de prevenció, consell d’autoprotecció i consells per a la revetlla de Sant Joan. https://www.ametllamar.cat/ajuntament/protecciocivil

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha posat en marxa un dispositiu de prevenció i seguretat de cara a la festivitat de Sant Joan amb l’objectiu d’evitar incendis i possibles problemes generats per la utilització de petards.

El dispositiu de prevenció d’incendis durant les revetlles de Sant Joan i Sant Pere s’emmarca dins dels treballs compresos en els Plans d’Autoprotecció Contra Incendis al terme municipal i que en els darrers mesos estan incidint de manera important en mesures contra incendis a les urbanitzacions del municipi.

Davant la proximitat de la festivitat de Sant Joan, L’Ajuntament ha posat en marxa un dispositiu en el qual s’ha implicat a totes les forces de seguretat possibles a través del Comitè d’Emergències Local, ja sigui bombers, ADF, Protecció Civil, SUM o policia local, els quals s’han coordinat amb les diferents àrees municipals implicades en l’organització d’actes.

La festa organitzada a la platja de l’Alguer amb un espectacle de foc i la foguera, així com d’altres mesures acordades a les urbanitzacions, han estat els principals objectius del dispositiu. Ana Aragon és la regidora de Governació de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

Per la seva part el sergent Juanjo Salvadó, cap del Parc de Bombers de l’Ametlla de Mar demana que s’actuï amb sentit comú i responsabilitat.

Al nucli urbà, la festa es concentrarà a la platja de l’Alguer i al Club Nàutic a partir de la nit i durant la revetlla, mentre que a les urbanitzacions s’han habilitat dues zones d’oci a les pistes poliesportives del Parc Públic a Tres Cales i de la zona comercial a Calafat.

Des de l’Ajuntament i des dels col·lectius implicats en el dispositiu de seguretat s’ha insistit a demanar prudència i sentit comú als ciutadans i els han convidat a seguir estrictament les recomanacions de seguretat, distàncies respecte a zones arbrades i a fer cas de les recomanacions dels efectius de seguretat. En aquest sentit, està prevista una brigada de guàrdia preventiva tant de l’ADF com dels bombers durant la revetlla.

També s’ha obert un apartat a la web de l’Ajuntament on els caleros i caleres tenen informació sobre plans de prevenció, consell d’autoprotecció, Consells revetlla de Sant Joan.

https://www.ametllamar.cat/ajuntament/protecciocivil

Per part de bombers aquests dies s’ha estat treballant i fent reconeixement sobre el terreny i les urbanitzacions. S’han efectuat diferents pràctiques de coordinació d’extinció conjuntament amb els ADF del Perelló /Ametlla amb altres parcs de bombers de la zona i protecció civil.

Totes aquestes actuacions se sumen a la redacció dels protocols en cas incendi a les urbanitzacions i al cicle de xerrades per conscienciar i fer difusió de la normativa, així com donar consells a seguir en el medi natural amb els diferents agents d’emergències.

Això s’ha de sumar al treball que està acabant la Diputació per definir les franges de seguretat d’urbanitzacions i disseminats que portarà pròximament a fer un treball de camp amb associacions de veïns i propietaris, per acordar que es vagin efectuant aquestes franges de seguretat durant l’hivern.

Comparteix