Balfegó finalitza amb èxit la campanya de pesca de tonyina Roja

Comparteix

Mitjançant aquest protocol, Balfegó evita la captura d’exemplars amb un pes inferior a 100 kg, encara que el mínim que estableixi la legislació és de 30 kg.

La flota tonyinaire del Grup Balfegó, liderada per les embarcacions Frau II i Tio Gel Segon, i també Gèpus, embarcació amb qui tenen acords comercials, van finalitzar dijous passat la campanya anual de pesca de tonyina roja, aconseguint capturar la quota assignada –un total de 3.087 tones, provinents dels acords comercials aconseguits, aquest any en 12 dies de pesca efectiva a la Mediterrània occidental.

La flota va sortir a pescar el 26 de maig i va tornar a port el 13 de juny. En total, han participat a la campanya deu vaixells tonyinaires europeus dels quals dos pertanyen a Balfegó (La Frau Dues i Tio Gel Segon), un tercer de de l’Ametlla de Mar, Gèpus, cinc de bandera francesa i dos italians, als quals és van unir disset remolcadors i 6 embarcacions auxiliars. S’estima que les embarcacions que remolquen les piscines aqüícoles mòbils amb les tonyines arribin en els propers set dies a les instal·lacions de l’Ametlla de Mar.

Aquesta ha estat la primera campanya en què Balfegó ha treballat sota el segell de sostenibilitat B Corp, que ostenta des del mes de març d’aquest any i l’ha convertit en la primera empresa del sector pesquer espanyol a aconseguir-ho. Precisament, una dels moltes accions i mesures adoptades per obtenir aquesta certificació ha estat el “protocol Balfegó”, que l’empresa de l’Ametlla de Mar ha aplicat durant les darreres quatre campanyes de pesca.

Mitjançant aquest protocol, Balfegó evita la captura d’exemplars amb un pes inferior a 100 kg, encara que el mínim que estableixi la legislació és de 30 kg. Durant aquesta campanya s’ha constatat una gran quantitat de tonyines joves entre 30 i 60 kg com a conseqüència de l’excel·lent salut de l’estoc de tonyina vermella. Juanjo Navarro, és director general adjunt de Balfegó.

L’empresa, especialitzada en pesca, aqüicultura i comerç de tonyina vermella, confia en la suficient disponibilitat d’inspectors de pesca marítima, professionals dependents del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), per agilitzar l’entrada de les tonyines a les instal·lacions aqüícoles de la companyia. Actualment, aquests professionals segueixen negociant les seves condicions laborals amb l’Administració, aspecte que podria entorpir i fins i tot bloquejar determinades tasques, com les esmentades anteriorment, que no és poden realitzar sense la seva supervisió i control, la qual cosa podria implicar una restricció o impediment en l’operativitat de l’empresa.

Cal recordar que una setmana abans, el dia 6 de juny, també havia finalitzat la campanya l’embarcació calera Leonardo Brull Segon, amb acords comercials amb el Grup Fuentes.

Comparteix