El Festival d’Art Urbà ‘Efímurs’ transformarà la imatge de l’Ametlla de Mar amb murals plens de vida marinera i creativitat

Comparteix

A partir del 13 de maig i fins l’1 de juny tindran lloc pintades de murals, exhibició de graffitis, tallers, conferències, vermut electrònic i molt més.

El festival és impulsat per l’Àrea de Turisme de l’Ametlla de Mar dins els projectes del Fons Europeus Next Generation del Pla de Sostenibilitat Turística ‘La Cala més natural’.

L’Ametlla de Mar acollirà, els pròxims dies, la 1a edició del Festival d’Art Urbà ‘Efímurs’. Una desena d’artistes d’arreu del món intervindran diverses façanes del municipi, fins al 28 de maig. Durant aquests dies també tindran lloc conferències, una exposició i l’1 de juny conclourà el festival amb una exhibició de graffitis, vermut electrònic i molt més.

Als pròxims dies, l’Ametlla de Mar se submergirà al món de la cultura urbana, aprenent de professionals i descobrint com l’art pot transformar un espai públic en un lloc ple de vida i creativitat.

Concretament, 11 parets del municipi canviaran radicalment i adoptaran un disseny marítim i pesquer que, de ben segur, captivarà les mirades de tothom. I és que seran murals de grans dimensions i de diferents estils confeccionats per 4 artistes internacionals i 7 nacionals, entre els quals hi ha 2 de catalans.

El coordinador d’Efímurs i artista, Uri Cateura, remarca que el festival ha tingut molt bona rebuda amb una selecció difícil, ja que a la convocatòria s’hi van presentar més de 400 muralistes amb un nivell molt alt. A més, comenta que la intenció és que sigui un atractiu turístic més del municipi i recorda que l’art urbà té un caràcter efímer i d’aquí el nom ‘efímurs’, és a dir, seran murals que no hi seran per sempre.

L’organització ha volgut ubicar els murals en punts repartits per tota la població, perquè tant  la gent del poble com els turistes puguin conèixer tots els racons del municipi. Algunes de les parets on s’intervindran estaran a l’av Part de Cala, al carrer Rentador, a la plaça Olivera, a l’av U d’Octubre o al carrer Onze de Setembre.

Paral·lelament a la pintada de murals, del 13 al 18 de maig es podrà visitar una exposició gratuïta dels artistes d’Asem & Manz al Centre d’Interpretació de la Pesca, que inauguraran el festival el dilluns a les 19.30 h.   A més, al mateix CIP el 14 de maig també tindrà lloc una taula rodona amb tres artistes, Dridali, Furyo & Hamma i el 16 de maig, l’artista internacional Filite farà una conferència sobre el seu mural ubicat al CIP.

A més, el festival no només se centrarà en el muralisme, sinó que també hi serà present el graffiti amb una exhibició l’1 de juny al mercat municipal. De fet, serà aquell mateix dia i en aquest punt del municipi on es posarà fi al festival amb diverses activitats com un taller infantil, una barbacoa del Bar las Brochas, un vermut electrònic de la mà de Dj Mael Wulschleger i un recorregut d’art urbà amb la Xaranga Suquet Calero.

Tots els punts i l’agenda dels actes es podrà consultar en un tríptic, que es posarà en disposició físicament a l’Àrea Municipal de Turisme o al CIP i digitalment a l’Instagram d’@efimurs.

Els festival, que busca convertir el municipi en un referent d’art urbà al territori, s’emmarca dins els projectes impulsats pels Fons Europeus Next Generation del Pla de Sostenibilitat Turística ‘La Cala més natural’ que l’Àrea de Turisme de l’Ametlla de Mar està posant en marxa al municipi fins al 2026.

Comparteix