L’Ajuntament aprova un pressupost de 15.395.000 € per al 2024

Comparteix

Cal recordar que un esborrany d’aquest pressupost ha estat en els darrers mesos en mans del Ministeri d’Hisenda, el qual, ha fet una diagnosi dels requisits que ha de complir per poder ser aprovat, d’acord amb els compromisos adquirits per l’Ajuntament en matèria de deute.

Amb un retard inusual a causa del sedàs que ha oposat el Ministeri d’Hisenda, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ja té pressupost per aquest 2024, aprovat amb els vots de l’equip de govern format per Junts i el PSC, i els vots en contra d’ERC i Entesa per la Cala.

Tot i les retallades que ha suggerit el Ministeri d’Hisenda, el pressupost puja a 15.395.000 € i és lleugerament superior al de 2023.

El pressupost dóna compliment a les exigències d’Hisenda, reduint el capítol 1 de personal en un 1,74%, tot i que no compleix amb l’exigència del capítol 2 de despesa corrent, donat que s’incrementa un 2% respecte a la proposta del ministeri, motivat segons el govern, per l’increment d’obligacions estructurals assumides com l’augment de la recollida de brosses del COPATE i augment de l’IPC dels últims quatre anys no pagats per l’anterior govern.

El pressupost contempla 1.874.000 € d’inversions, el que representa el 12,2% del total, destacant els 579.000 € que es destinaran al Pla Director de Recuperació d’Edificis Municipals, i contemplen actuacions com ara la posada a punt del CEM i el Casal d’Avis, la substitució de calderes del CEM, la incorporació d’una caldera de biomassa i el canvi de finestres i tancaments a l’Escola Sant Jordi, 500.000 € per a renovar infraestructures com la xarxa d’aigües residuals al carrer Major, Plaça Catalunya o Carrer Mar per solucionar els problemes que arrosseguen de manera definitiva, la millora amb 340.000 € de la xarxa de subministrament d’aigua en Baixa, els 150.000 € que s’invertiran en la renovació de la gespa del Camp Municipal d’Esports, la redacció del projecte de l’escola de música o les obres complementàries de les pistes de pàdel.

Mentre des del govern es va manifestar que era el millor pressupost possible, des de l’oposició es van qüestionar diverses mancances.

Antonio Espuny, regidor d’Entesa per la Cala va criticar que no era un pressupost real, ja que es contemplaven modificacions pressupostàries al llarg de l’any i la voluntat de subhastar la residència.

Per la seva part, Xavier de la Fuente, portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya va defensar el pressupost i va parlar d’actuar amb responsabilitat amb les obligacions assumides d’altres governs, tot i no estar-hi d’acord.

Quant a la posició d’ERC respecte als pressupostos aprovats, Jordi Gaseni, portaveu dels republicans, va insistir a dir que l’actual govern està recollint el que va sembrar, referint-se als dos milions d’euros de la parcel·la del sector 22b1.

En representació de Junts, l’alcaldessa Eva del Amo va negar que s’haguessin apujat el sou i va destacar que en l’actual pressupost es preveu més inversió que en els quatre primers anys de mandat junts de l’anterior govern.

Els pressupostos es van aprovar amb els vots a favor de Junts i el PSC, i els vots contraris d’ERC i Entesa per la Cala.

Comparteix