A punt per començar els treballs de restauració de les llacunes costaneres de l’Ametlla de Mar

Comparteix

Durant aquest mes de març l’entitat “Paisatges vius”, gràcies al finançament de la Fundació “Andrena”, realitzarà treballs de manteniment i restauració amb l’objectiu de preservar els ecosistemes costaners després dels darrers temporals.

Es duran a terme accions a tres llacunes del municipi, la de Torrent del Pi, la de l’Estany Tort i la de Sant Jordi, que van ser les més afectades durant el temporal Glòria i les depressions aïllades, també conegudes com a DANA, que s’han produït posteriorment.

Un dels principals objectius d’aquest projecte serà el de preservar espècies en perill d’extinció com són el fartet i el samaruc. Xavi Solé, tècnic de la regidoria de Medi Ambient, explica en què consistiran els treballs de restauració.

Els permisos per iniciar els treballs ja han estat aprovats pels organismes competents i s’espera que les accions es duguin a terme durant aquest mes de març, just abans de l’època de reproducció de les espècies que hi viuen. A més, també s’està estudiant la possibilitat de crear noves llacunes per a que aquestes espècies s’hi puguin instal·lar en un futur.

Comparteix