El PSC vol reduir l’actual deute viu municipal del 140% fins al 75% en quatre anys

Comparteix

L’objectiu és assolir aquesta xifra tenint en compte que el màxim legal d’endeutament pels municipis és el 110%.

Els socialistes caleros van explicar en el transcurs del programa Portaveus de la Cala RTV, que D’aquesta manera l’actual equip de govern, creu que guanyarien en maniobrabilitat a l’hora de millorar serveis prioritaris com la policia local o el Servei d’Urgències Municipal.

El portaveu socialista Xavier de la Fuente va explicar que l’última modificació de la qualificació de la parcel·la que ocupa la residència l’Onada a instàncies de la CUTE, és un pas que fa possible la subhasta de la parcel·la i l’edifici amb l’objectiu de reduir el deute en un 35% i eliminar la despesa que suposa aquest equipament.

De la Fuente va explicar que l’any 2020 ja es va traspassar la gestió de pública a privada a l’Onada. També va dir que les fórmules plantejades per l’oposició fins ara i els esforços que s’han demanat durant tres anys, no contemplen que el 2026 i el 2028 s’han de començar a pagar els crèdits de més de 2,3 M€ que es van demanar per l’anterior govern en el Pla d’Ajust del març de 2023 i va qüestionar la política econòmica de l’anterior govern en pagar 2,6 M € per l’espai del Bon Repòs valorat en 1,9 M€ o que el cost inicial de la nova biblioteca fos de 500.000 € i s’acabi pagant 1,3 M€ i que l’equipament no tingui ni calefacció ni aire condicionat.

De la Fuente també va voler sortir al pas de les crítiques rebudes per haver fet retrets personals durant el darrer Ple al regidor d’Entesa Antonio Espuny, explicant que els càrrecs públics no han d’estar al marge de la societat, referint-se a una denúncia presentada a l’Ajuntament per un taller il·legal en una propietat en rústica.

El portaveu socialista va qüestionar que el portaveu d’Entesa per la Cala tingui interès en què els veïns de la urbanització Tres Cales paguin més. Segons el socialista, l’increment de preus actual s’aplicarà a tot el terme municipal, exceptuant als usuaris de 3 Cales, donat que a la urbanització hi ha una empresa privada que gestiona aquest servei i que serà aquesta empresa la que decidirà si s’ha d’incrementar el preu, quan i com.

Comparteix