Avui comença la Festa Major de la Candelera a l’Ametlla de Mar

Comparteix

Després del cap de setmana amb els actes del preludi, seran els capgrossos qui encetaran la festa amb la cercavila aquesta tarda.

La cercavila de capgrossos i xarangues serà el primer dels actes d’avui, que donarà pas a la caramelada a càrrec de pubilles i hereus infantils i el llançament del coet d’inici de festes des de la balconada de l’Ajuntament.

L’Ametlla de Mar es posarà de llarg a partir de les 19.30 h amb el Pregó de la Festa Major de la Candelera, aquest any protagonitzat per la Banda de la Cala, una entitat que compleix 40 anys. Durant el pregó també es farà la proclamació de pubilles, hereus i quintos i quintes del 2004.

Ja de cara a la nit, tindrem una de les tradicions més antigues de la festa, el Concert de la xaranga Suquet Calero pels bars i cafès al que seguirà el monòleg de l’humorista Txabi Franquesa al poliesportiu i la sessió musical amb els DJ’s Òscar Sánchez i Sam The J. Albert Borràs és el regidor de Festes.

Demà al matí acapararà el protagonisme la degustació de tonyina gentilesa del grup Balfegó a la plaça Joan Miró amenitzada per l’actuació musical de Pepper and Soul. De cara a la tarda, la música serà la protagonista amb l’espectacle Show Must go on Tribut a Queen, les sessions de tarda i nit de l’orquestra Atalaya i les sessions de DJ’s amb Mael Wulshleger i Ian Margalef.

La Candelera agafarà la màxima esplendor el divendres 2 de febrer, dia de la patrona, amb l’Ofrena Floral, el ball de la Candela a càrrec de pubilles i hereus, i la solemne processó de les atxes al vespre en la qual els quintos i quintes del 2004 portaran la imatge de la Mare de Déu. Borràs ha volgut enviar un missatge a tots els caleros i caleres.

La festa s’allargarà fins diumenge dia 4 de febrer amb actes tan rellevants com la benedicció dels nens nascuts el 2023, el concert de Di-Versiones o el dinar d’homenatge a la gent gran de la població.

Comparteix