L’Ametlla de Mar rep el primer pagament del Fons de Transició Nuclear

Comparteix

El consistori, com un dels 97 beneficiaris del Penta I i II de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs, ha ingressat 174.000 euros.

Aquest fons té com a línies prioritàries i objecte de finançament els projectes de reindustrialització, la transició energètica, l’àmbit agroalimentari, el turisme, les noves tecnologies i el sector públic. A més, té per objectiu finançar accions que afavoreixin el desenvolupament econòmic en tots els seus àmbits, generació d’ocupació, creació de noves empreses, desenvolupament de noves tecnologies, d’una producció i consum energètic més sostenible i respectuós amb el medi ambient i que en especial impulsin el desenvolupament rural de l’àmbit territorial del Fons.

A nivell municipal, el consistori de l’Ametlla de Mar destinarà els diners a millorar l’eficiència energètica de l’Escola Sant Jordi, amb la substitució de vidres, finestres i els sistemes de calefacció i enllumenat, mesures englobades dins del Pla d’acció per l’energia sostenible i el clima. Tot i això, Xavier de la Fuente, regidor de Planificació Estratègica, es mostra molt crític pels retards en els pagaments d’aquests fons.

Pel que fa al segon pagament, que es farà efectiu quan es coneguin els ingressos relacionats amb les activitats de producció, emmagatzematge i transformació d’energia elèctrica d’origen nuclear, l’Ajuntament ja té diversos projectes encarats com l’auditoria del sistema de climatització del CEM, la construcció d’un pàrquing de 120 places (amb dos nivells) al barranc de Pixavaques, un altre de dissuasió de 800 places a l’entrada del municipi o un inventari de camins municipals.  

Comparteix