L’Escola de Capacitació Nauticopesquera impulsa un programa de mentoria per promoure la incorporació de dones al sector

Comparteix

Amb aquesta iniciativa es vol facilitar la identificació i selecció de les dones per a oportunitats de desenvolupament professional, empoderant-les, i garantir el relleu generacional al sector pesquer incloent-hi la dona com a palanca de canvi per a aquest relleu.

L’Escola de Capacitació Nauticopesquera de l’Ametlla de Mar, amb la col·laboració del Departament d’Acció Climàtica, ha engegat un programa de mentoria per promoure la incorporació de dones al sector marítim i pesquer gràcies a l’experiència que els proporcionen les que ja s’hi dediquen des de fa anys.

Des de l’Escola s’han buscat mentores, totes elles dones d’àmplia trajectòria en el sector, que comparteixin coneixements, habilitats, experiències i aprenentatges, i ofereixin consell, informació i guia a una persona que està a punt de començar a desenvolupar la seva carrera professional, ajudant-la a desenvolupar respostes als seus reptes i oferint consells per a les possibles situacions en què es trobarà. Tot això en un marc de confiança i confidencialitat.

D’aquesta manera, s’estableix entre mentora i alumna una relació de tutoratge semblant a la de mestra i aprenent. Una de les quatre parelles que s’han creat fins ara la formen Míriam Sirisi, capitana del Port de Calafat i Marina Sant Jordi, i l’alumna Júlia Pérez. Feliu López, gerent de l’Escola, ens explica aquesta primera experiència.

Per tirar endavant el projecte, el Departament ha comptat amb la col·laboració de Dones amb Sal, una associació sense ànim de lucre impulsada per un col·lectiu de dones amb un llarg recorregut en el camp de la sostenibilitat i el desenvolupament socioeconòmic local en clau marítima. També participen en la iniciativa membres de l’Associació Catalana de Dones de la Mar.

Comparteix