Entesa aconsella un sacrifici de tres anys per no vendre la residència

Comparteix

El Grup Municipal d’Entesa per la Cala no està d’acord amb la possibilitat que l’actual equip de govern posi a la venda la residència de la gent gran que actualment està gestionant l’Onada.

La modificació de la qualificació del solar de la residència de la gent gran en la darrera sessió plenària, obre la porta a què l’actual equip de govern posi a la venda el solar i l’edifici, la concessió del qual està en mans de l’empresa Onada. L’Ajuntament es planteja aquesta possibilitat amb l’objectiu de reduir el deute municipal de manera important, tot i que des d’Entesa per la Cala, es considera que les xifres que s’han donat per justificar aquest possible deute estan fetes per impressionar i espantar els ciutadans.

Segons Antonio Espuny, portaveu d’Entesa, l’anterior equip de govern va anar pagant el deute de la residència, sense la necessitat d’apujar impostos. Segons Espuny, els més de 8 M€ que es deuen de la residència a raó d’uns 600.000 € a l’any que s’han de pagar fins al 2025, es podrien pagar perfectament, si abans i durant els pròxims tres anys, es demana un esforç d’uns 50 € per família i any, fins que s’acabi de pagar un altre préstec l’any 2026 a raó de 500.000 € l’any.

Seria en aquest moment quan l’Ajuntament reduiria el seu deute i es podrien destinar els diners a pagar la residència amb tranquil·litat. Antonio Espuny és el portaveu d’Entesa per la Cala.

Per a Espuny, la venda també suposaria llençar els 3 M€ que s’han pagat fins ara i es deixarien de cobrar els 200.000 € l’any per la concessió de la residència a l’Onada.

Espuny també es va referir al fet que Hisenda hagi de donar el vistiplau al pressupost, previ a l’aprovació al Ple. Segons el portaveu d’Entesa, l’Ajuntament ja està intervingut per l’estat, a conseqüència del deute generat pel govern de CiU.

Respecte a les queixes de l’actual equip de govern, per haver-se trobat la major part del pressupost exhaurit quan van accedir al govern, després de les eleccions municipals, Espuny va qualificar el fet de quelcom molt normal, que ho fan tots els ajuntaments de tot arreu en any electoral.

Comparteix