Nova aplicació de la DUN per a la crema de restes agrícoles

crema agricola 2022
Comparteix

Ja està obert el període de comunicació per fer focs d’esbarjo i crema de restes vegetals fins al 14 de març de 2024.

L’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ja ha començat a tramitar des del passat 16 d’octubre els permisos per a la crema de restes vegetals. D’acord amb la llei 7/22, de 8 d’abril de residus, arreu del territori espanyol només poden cremar restes vegetals agrícoles les explotacions agràries. Cal recordar que no es poden cremar les restes de jardineria, les dels horts i els arbres d’autoconsum.

Una de les novetats d’aquest any és que per obtenir el permís serà obligatòria la presentació de la Declaració Única Agrícola (DUN) i que el punt on es realitzarà la crema està autoritzat i subjecte a la DUN.

A més, aquest any s’ha ampliat l’horari per cremar restes, que està comprès des de les sis del matí fins a les sis de la tarda qualsevol dels dies en que es demani el permís.

Xavi Solé és el tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

La tramitació del permís per realitzar qualsevol crema es pot fer a través de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar. L’horari d’atenció al públic de l’Oficina d’Atenció al ciutadà, és de 10 a 14h de dilluns a divendres a la planta baixa de l’Ajuntament.

Comparteix