Junts fa culpables ERC i Entesa de la tutela d’Hisenda al pressupost de 2024

Comparteix

Els regidors de Junts van qualificar la gestió d’irresponsable i culpable de l’acumulació de dèficits en la major part dels serveis que s’ofereixen als ciutadans, i que aquesta mesura buscava un rèdit electoral que ha portat a l’Ajuntament a la situació actual.

El Grup Municipal de Junts a l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar va carregar de manera contundent contra la gestió econòmica que va fer en les dues darreres legislatures l’anterior equip de govern format per ERC i Entesa. Segons Junts, aquella gestió ha portat a dependre del Ministeri d’Hisenda per aprovar el pròxim pressupost.

Segons va fer públic el Grup Municipal de Junts en la seva darrera intervenció al programa Portaveus de la Cala RTV, la gestió econòmica de l’anterior equip de govern format per ERC i Entesa per la Cala, ha portat a l’Ajuntament a que, per primera vegada a la història, l’aprovació del pròxim pressupost municipal hagi de passar pel sedàs del Ministeri d’Hisenda del govern de l’estat.

Segons Junts, que comparteix l’actual govern amb el PSC, la setmana passada es va rebre un requeriment del Ministeri d’Hisenda perquè abans de passar el pròxim pressupost per a l’any 2024 a aprovació del Ple Municipal, sigui enviat a Madrid i siguin ells, els que diguin si el pressupost és viable i compleix amb els requisits necessaris per passar a la seva aprovació o s’han d’aplicar mesures.

Aquest requeriment arriba després que Hisenda instes fa pocs mesos a l’Ajuntament a complir amb les mesures compromeses en el Pla d’Ajust d’obligat compliment signat pel govern d’ERC i Entesa i amb les mesures plantejades pel departament d’Intervenció municipal. Segons Jordi Martí, regidor de Junts, aquest requeriment arriba després de sentir a l’oposició, que ni els plans d’ajust, ni els advertiments de la Intervenció Municipal s’havien de complir obligatòriament.

Els regidors de Junts van qualificar la gestió d’irresponsable i culpable de l’acumulació de dèficits en la major part dels serveis que s’ofereixen als ciutadans, i que aquesta mesura buscava un rèdit electoral que ha portat a l’Ajuntament a la situació actual.

Junts també va dir que ha vist molt limitada la seva capacitat d’acció en actuacions d’obres i manteniment, després d’arribar al govern amb el 80% del pressupost exhaurit en els primers cinc mesos de l’any, però que, així i tot, han estat capaços d’arranjar els desperfectes que els aiguats del mes de setembre van ocasionar en camins i equipaments municipals i millorar la imatge i la neteja de la població.

Comparteix