El PSC critica l’anterior govern per la gestió del pont no construït a 3 Cales 2a fase

Comparteix

El PSC també va qualificar d’irresponsabilitat que l’anterior govern digués que no s’havia de complir amb els compromisos signats en el Pla d’Ajust, ni amb les recomanacions del servei d’intervenció.

El PSC a l’Ametlla de Mar ha criticat la gestió que en va fer l’anterior equip de govern format per ERC i Entesa per la Cala del pont que s’havia de construir a la 2a fase de 3 Cales i que no es va acabar construint per manca de diners.

Segons els socialistes, l’empresa constructora Benito Arno e Hijos, a qui la Cala Gestió va encarregar la construcció del pont, va presentar un contenciós contra l’Ajuntament, perquè els havia comunicat que aturessin l’obra perquè no hi havia diners per pagar-la. Segons el portaveu del PSC, l’anterior alcalde i president de la Cala Gestió, Jordi Gaseni, va dir en diverses ocasions que la decisió d’aturar el pont va ser de mutu acord i ara el jutge ha dictat sentència donant la raó a la constructora, un fet que podria suposar que l’Ajuntament els hagués de pagar més de 400.000 € i que d’entrada, ha suposat l’embargament d’unes parcel·les, propietat de l’Ajuntament al carrer Goya, 3 Cales, Sant Jordi sector Castell i sector K, per si l’Ajuntament no pogués fer front al pagament. Xavier de la Fuente.

El regidor del PSC va criticar també que des d’Entesa en veu del seu portaveu Antonio Espuny s’insisteixi contínuament en la necessitat de contractar el gabinet jurídic que tenia contractat l’anterior govern, el qual els ha demanat 165.000 € per defensar un únic contenciós, el dels 52 milions d’euros que demana Anida de la 2a fase de 3 Cales, una tarifa que l’actual govern considera desmesuradament allunyada dels preus raonables.

El PSC també va qualificar d’irresponsabilitat que l’anterior govern digués que no s’havia de complir amb els compromisos signats en el Pla d’Ajust, ni amb les recomanacions del servei d’intervenció i es va remetre a la situació que es van trobar el 17 de juny quan van entrar a l’Ajuntament, segons el socialista, amb el pressupost de tot el 2023 exhaurit i factures per pagar com per exemple les que es devien dels dos darrers anys de la residència de la gent gran a l’empresa Sorigué per valor d’1,8 milions d’euros.

Quant a la possibilitat apuntada per Entesa per la Cala, que l’Ajuntament traslladi la recaptació municipal a base, el servei de la Diputació de Tarragona, de la Fuente va dir que és una possibilitat, que està en estudi, però de la qual encara no s’ha pres cap decisió.

Comparteix