El vaixell elèctric i la goleta entre els projectes prioritaris d’aquest inici de curs a l’Escola Nauticopesquera

Comparteix

S’espera que aquest mes d’octubre es dugui a terme la licitació de desenvolupament del projecte, que es pugui construir durant el 2024 i estigui enllestit com a molt a primers de l’any 2025.

Aquest mes d’octubre s’espera la licitació de dos dels projectes punters impulsats des de l’Institut Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya amb seu a l’Ametlla de Mar. Per una banda, la construcció d’un vaixell elèctric de pesca i per l’altra, la rehabilitació de la goleta de la seva propietat.

El centre educatiu, referent en el sector de l’ensenyament nàutic i marítim en el llevant mediterrani està embrancat en dos projectes pioners i referents en l’àmbit de la transferència tecnològica, que han de permetre fer el pas al sector pesquer en un futur pròxim, a l’hora de substituir els actuals combustibles, per altres fonts d’energies alternatives.

El projecte, en el qual s’està treballant durant l’últim curs, consisteix a construir una embarcació pesquera 100% elèctrica, que pugui obrir noves possibilitats al sector. El projecte busca dos propòsits, que aquest vaixell substitueixi l’actual vaixell de pràctiques de l’Escola i que el sector pugui conèixer aquesta nova tecnologia i posar-la al servei de la descarbonització de les activitats professionals a la mar.

S’espera que aquest mes d’octubre es dugui a terme la licitació de desenvolupament del projecte, que es pugui construir durant el 2024 i estigui enllestit com a molt a primers de l’any 2025. L’equip de treball està format per gent de les universitats, experts, professors de la mateixa escola i representants del sector pesquer. Feliu López és el gerent de l’ECNPC.

L’Escola Nauticopesquera té altres projectes engegats i un dels més engrescadors consisteix en la rehabilitació de la goleta propietat del centre i convertir-la en ambaixadora de l’Escola a tota la costa catalana per portar les activitats de la mar a les escoles del país. Aquest projecte també es licitarà aquest mes d’octubre.

Comparteix