Dimecres comença un curs sense massa canvis a l’Institut Candelera

Comparteix

L’Institut Candelera de l’Ametlla de Mar iniciarà el curs aquest dimecres dia 6 de setembre. Ho farà amb els alumnes d’ensenyament obligatori, és a dir els quatre cursos de l’ESO, ja que l’alumnat de Batxillerat i del Cicle Formatiu d’Administració ho farà el dimarts 12 de setembre.

Els alumnes de l’ESO seran els primers aquest dimecres 6 de setembre a començar el curs 2023-24 a l’Institut Candelera. El curs comptarà amb uns 400 alumnes, xifra que aquests primers dies varia constantment per altes i baixes. Pel que fa al professorat, tampoc hi haurà canvis en el nombre, que estarà al voltant de 50 professionals, tot i que aquest curs hi haurà uns 15 professors nous.

Aquest any l’ESO a l’Institut Candelera comptarà amb tres línies per cada curs, igual que cadascun dels cursos de batxillerat que comptarà també aquest any amb dues línies.

El Cicle Formatiu d’Administració també inicia el curs, malgrat la dificultat que té el centre per mantenir-lo, ja que costa omplir la matrícula tot i els atractius i les sortides laborals del cicle, el qual fa pocs anys va afegir-hi la menció de Turisme. Al respecte, el director del centre, Benjamí Torné, insisteix en la importància del cicle en una població com la nostra.

Des de l’Institut també s’està treballant per millorar el transport que permeti connectar el centre amb poblacions pròximes, per tal de donar facilitat als alumnes d’altres pobles perquè puguin cursar els seus estudis a l’Ametlla de Mar. Torné apunta que la intenció és acordar una coordinació de transport amb algun altre centre del territori.

L’any passat es va començar a aplicar un nou currículum als alumnes de 1r de batxillerat i aquest serà el segon any, tenint en compte que els alumnes que aquest any cursaran 2n de batxillerat ja ho faran amb el nou currículum, el qual potencia una nova metodologia basada en l’aprenentatge de competències i projectes per davant de la memorística. En aquest àmbit, el professorat del centre continua fent formació que els permeti tenir més eines a l’abast per aplicar el nou currículum.

El centre continuarà essent punt de referència en l’àmbit de la competència lingüística i l’ensenyament de la llengua francesa a través de la distinció Label France Éducation i la credencial Erasmus que permet als alumnes fer immersions lingüístiques i estades a França i formació al professorat. De fet, l’Institut Candelera està pendent d’una nova visita del Cònsol General de França a Barcelona, Olivier Ramadour, que ha d’imposar la Palme Académique a Xavier Sánchez, anterior director i responsable de projectes internacionals.

Comparteix