Diversos desperfectes i talls en barrancs a causa de la DANA

Comparteix

Fins a 118 l/m² d’aigua van caure la matinada de diumenge.

El fort aiguat caigut la matinada de dissabte a diumenge a l’Ametlla de Mar va provocar diverses incidències al terme municipal, amb talls de diversos camins, accessos i fins i tot l’evacuació per inundació d’una família a la urbanització Calafat.

L’avís de Protecció Civil ja alertava de la caiguda aquest cap de setmana de quantitats importants de pluja en un curt espai de temps i així va ser. La matinada de dissabte a diumenge van caure a l’Ametlla de Mar 118 litres/m2, una part dels quals en només mitja hora i la majoria a la zona més pròxima al litoral.

Això va provocar la baixada de barrancs com l’Àliga, Santes Creus, l’Estany, Cala Forn, Sant Jordi, Calafató i del Codolar al costat de l’Almadrava amb el conseqüent tall de l’accés pels camins que els creuen.

Durant tres hores aproximadament van quedar tallats també els accessos a algunes urbanitzacions com Calafat o Sant Jordi mar o camins com el de l’abocador i una embarcació de lleure va enfonsar-se lleugerament al Club Nàutic de l’Ametlla de Mar i quatre més es van enfonsar al port de Calafat.

A més de tot això, hi ha molts camins que s’han vist afectats en la pavimentació. Quant a danys personals no se n’han de lamentar, tot i que una família va haver de ser evacuada del seu habitatge a la urbanització Calafat i va ser allotjada a l’hotel Ametlla de Mar.

Eva del Amo, alcaldessa de l’Ametlla de Mar, explica que la brigada municipal ja treballa en la neteja de camins i desperfectes.

També cal apuntar altres inundacions a les instal·lacions del camp de futbol o la nau de la brigada municipal.

La gota freda va descarregar quantitats de precipitació molt importants la matinada de dissabte a diumenge a les Terres de l’Ebre, amb més de 200 litres al Montsià, obligant a confinar Alcanar i tallar l’AP-7 en un tram de 14 quilòmetres entre Freginals i Ulldecona i l’N-340 en un tram de 13 quilòmetres entre Amposta i Alcanar per inundacions.

Destaquen registres com els 216 litres d’Alcanar, 190,5 litres Mas de Barberans, 148 litres del PN dels Ports, 132 litres a l’Hospitalet de l’Infant, 136 litres a Tivissa.

Les afectacions més grans es van produir en poblacions com Alcanar i Cases d’Alcanar, Santa Bàrbara, la Ràpita i Amposta.

Comparteix