El cem La Cala tanca 15 dies amb motiu de tasques de manteniment

Comparteix

S’obrirà un horari reduït d’atenció al públic a la recepció per atendre les altes, inscripcions i altres gestions administratives, així com el lloguer de les pistes de pàdel i tennis.

L’estat actual de les instal·lacions esportives municipals forcen la parada tècnica del cem La Cala uns dies més que l’habitual en anys anteriors. Des del 28 d’agost i fins a l’11 de setembre, l’Àrea Municipal d’Esports té previst fer tasques de manteniment per recuperar el bon estat de conservació de les instal·lacions esportives municipals, descuidades des de fa uns anys enrere, especialment a la zona de les piscines.

Tot i que regularment, el tancament respon a la normativa sanitària de les piscines d’ús col·lectiu que, una vegada a l’any, obliga a buidar-les per a desinfectar-les. Durant aquesta parada s’aprofitarà per a efectuar la resta de tasques necessàries entre les que es troben les de caràcter normatiu, com la revisió sobre les instal·lacions tèrmiques dels edificis, la revisió dels sistemes contra incendis o els tractaments de neteja i desinfecció per al control de la Legionel·la.

Entre les tasques de caràcter preventiu es revisen els elements de baixa tensió, del sistema del gas, del sistema de residus i cambres i dels dipòsits d’acumulació d’aigua sanitària. De fet, és amb relació al manteniment correctiu d’elements o sistemes deteriorats on es concentren la major part de tasques, amb motiu de la falta de manteniment periòdic els darrers anys.

Així es preveu actuar sobre el manteniment de l’oxidació present a les reixetes i pòdiums de la piscina, la reparació de les canals de les piscines, la reparació dels cànons d’aigua de la piscina petita, la planificació de la restitució del servei de saunes, la reparació del vas d’hidromassatge (jacuzzi), la reparació de forats i el repintat de les parets de les sales esportives i la recerca de solucions tècniques per al paviment deteriorat de les zones de dutxes i humides de vestidors i de la sortida al recinte de piscines.

També s’han detectat avaries i disfuncions en els sistemes de climatització, de deshumectació del recinte de piscines o d’auto-control informàtic de les instal·lacions que requereixen de diagnòstic i valoració per a la seva reparació posterior.

La parada també contempla incidir en la neteja i desinfecció a fons de paviments i espais que requereixen major intervenció de la possible durant la neteja ordinària, així com el manteniment de terrasses i zones enjardinades.

Des de l’Àrea Municipal d’Esports s’ha elaborat un cronograma d’actuacions amb l’objectiu de coordinar i temporitzar la intervenció dels diferents operadors que han de realitzar les respectives tasques de manteniment on hi col·laborarà la regidoria de Serveis i Manteniment de l’Ajuntament, els serveis propis de neteja i diferents empreses proveïdores de serveis de manteniment específics.

El regidor d’Esports, Madeo Comes, remarca que aquesta parada es fa per a recuperar i conservar la qualitat de les instal·lacions esportives que han d’allotjar durant molts anys més les iniciatives esportives, d’activitat física i de salut.

Durant la parada tècnica, s’obrirà un horari reduït d’atenció al públic a la recepció del cem La Cala per atendre les altes, inscripcions i altres gestions administratives, així com el lloguer de les pistes de pàdel i tennis.

Comparteix