El calero i estudiant de la URV, Daniel Huete, distingit pel Ministeri d’Universitats entre els més brillants de l’Estat

Comparteix

Ha rebut el segon Premi Nacional de Fi de Carrera de Psicologia.

El de l’Ametlla de Mar Daniel Huete Pérez ha rebut el segon Premi Nacional de Fi de Carrera, que el Ministeri d’Universitats ha atorgat aquest curs als estudiants de la promoció 2016-17 per reconèixer els alumnes més brillants de l’Estat en cadascun dels graus. També un company de la URV en Enginyeria Mecànica, Jaume Ferré Bigorra, ha rebut el premi.

Daniel Huete, que actualment és doctorand de la URV al Grup d’Investigació en Psicolingüística, va fer el grau en Psicologia motivat per les ganes d’entendre la ment i la conducta humana. A la URV va descobrir-hi totes les àrees en les quals la psicologia hi té un paper rellevant, no només la clínica, sinó també la bàsica i experimental, la jurídica i forense, l’educativa, l’organitzacional, la psicobiologia i la neuropsicologia, entre d’altres.

Però l’aportació més rellevant va ser per a ell “el foment del pensament crític i de l’avaluació de l’evidència empírica, que és una competència transversal molt necessària en aquests temps de postveritat i desinformació”. Aquest àmbit de la ciència va interessar-lo tant, que després de fer el Màster en Envelliment i Salut i d’haver treballat durant dos anys fora de l’acadèmia, va aconseguir un contracte predoctoral per investigar sobre “per què les persones creiem en coses que no tenen una base empírica sòlida, com ara els fenòmens paranormals, les pseudociències i les teories conspiratives. Estem explorant si hi ha algun patró diferencial pel que fa al processament del llenguatge en funció del grau de creença en aquests temes”.

Per a ell, el Premi Nacional de Fi de Carrera de Psicologia és una forma de reconeixement de “l’esforç i la dedicació que requereix un expedient acadèmic”, però remarca que “la sort també és important”.

De la mateixa manera, conscient dels condicionants externs i el suport per assolir un bon rendiment, Daniel Huete també apunta la necessitat de millorar les condicions del personal de la Universitat i agraeix el suport rebut pels investigadors de la URV i d’altres universitats que treballen amb ell.

Comparteix