El projecte ‘Fem Memòria’ recull testimonis de totes les edats que recorden com era abans el poble

Comparteix

Es tracta d’una minisèrie documental realitzada pel periodista calero Ricard Nolla Gaseni que pretén construir un relat històric sobre l’evolució de l’Ametlla de Mar.

Com ha evolucionat la Cala? Com eren els seus carrers i l’estil de vida dels caleros i caleres? Quins records tenen els habitants del municipi? Aquestes són les preguntes que es va fer el periodista calero Ricard Nolla Gaseni que, amb la col·laboració d’historiadors i testimonis, ha engegat un projecte audiovisual que vol construir un relat en comú sobre la memòria i l’evolució de l’Ametlla de Mar.

A través d’una recerca exhaustiva, Nolla ha aconseguit recuperar fotografies i vídeos antics en formats com cel·luloide, super8 o VHS, que li han facilitat entitats com l’Escola Sant Jordi o altres persones del municipi. Amb aquest material i amb l’ajuda també de diversos testimonis que han volgut fer declaracions, ha enregistrat i editat diverses càpsules audiovisuals per oferir un contingut atractiu que explica com era abans l’Ametlla de Mar.

De fet, el periodista apunta que l’historiador Xavier Figueres ha fet molta feina en documentació històrica de la població i que ell vol seguir oferint aquesta història a través d’aquest contingut audiovisual . També ha demanat la col·laboració de tots els caleros i caleres per poder construir el relat.

Nolla s’ha trobat amb molt poca documentació digital del poble, per això un dels seus objectius també és facilitar més accés digital de qualsevol temàtica històrica del municipi i fins i tot, més endavant, crear un arxiu de memòria audiovisual.

De moment, el calero ha publicat un primer episodi, titulatCom era La Cala de la teva infància?’, en el qual testimonis recorden el poble en què van créixer, abans de la Guerra, el de mitjans del s. XX, i fins i tot el dels 90 i els 00. La resta d’episodis s’aniran publicant en els pròxims mesos i les temàtiques seran diverses com les escoles del poble o les festes majors.

Es poden veure els vídeos a Youtube @femmemorialacala i a Facebook Ricard Nolla i Gaseni – Serveis Audiovisuals.

Comparteix