L’assessorament jurídic protagonitza els precs i preguntes del Ple municipal

Comparteix

A l’apartat de precs i preguntes, els partits a l’oposició van formular diverses propostes a l’equip de govern.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar va celebrar aquest dijous al migdia Sessió Ordinària del Ple de l’Ajuntament amb tretze punts a l’ordre del dia, la majoria de tràmit, tot i que el principal interès es va centrar a l’apartat de precs i preguntes.

La major part dels punts feien referència al nomenament de representants municipals a diversos organismes i entitats com el Consorci localret, el Consorci d’aigües de Tarragona, el Grup d’Acció Local de l’Ebre, l’Associació de la Música de les Terres de l’Ebre, el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià o el Comitè Local de Creu Roja, els quals van comptar amb els vots a favor de Junts i PSC i l’abstenció d’ERC i Entesa.

A més, quant a l’activitat de control, es va donar compte de diversos nomenaments d’agents interins per a la policia local i d’altres tramitacions com l’estat d’execució, el Pla de Morositat i ajust de 2023 i la liquidació de 2022, així com del decret d’alcaldia del nomenament d’un càrrec eventual.

A l’apartat de precs i preguntes, els partits a l’oposició van formular diverses propostes a l’equip de govern. Entesa per la Cala va demanar que l’equip de govern es replantegés prescindir dels serveis d’assessorament jurídic que havia tingut en els darrers anys, després de la finalització del seu contracte i va qüestionar el cost del càrrec eventual. Antonio Espuny és el portaveu d’Entesa per la Cala.

Per la seva part, ERC va fer diversos precs i preguntes relatives a diverses obres de manteniment i prevenció d’incendis, l’accés a la informació municipal, a l’horari dels plens i al càrrec eventual contractat per l’equip de govern. Jordi Gaseni és el portaveu d’ERC.

Quant als partits del govern, Xavier de la Fuente, portaveu del PSC va qüestionar que l’oposició demani ara el que no ha fet durant vuit anys de govern.

Quant a la valoració de Junts, l’alcaldessa Eva del Amo va destacar la part econòmica i els resultats negatius de la gestió de l’anterior govern municipal.

També es va aprovar i per unanimitat la modificació pressupostària per transferència i generació de crèdits, el calendari de festes locals i la verificació del text refós de la modificació del POUM per la inclusió de l’edifici Mas d’en Butxaca en el catàleg de masies, de la mateixa manera que el conveni de col·laboració amb el Departament d’Educació per al desplegament del Pla Educatiu d’Entorn.

Comparteix