L’Alguer acollirà aquest divendres la XXX Cantada d’havaneres

Comparteix

El grup Sons del mar, un dels grups d’havaneres més destacats de la Costa Daurada, serà l’encarregat de posar la musica a la Cantada d’Havaneres.

El grup Sons del mar, un dels grups d’havaneres més destacats de la Costa Daurada, serà l’encarregat de posar la musica a la Cantada d’Havaneres que des de fa trenta anys s’organitza a l’Ametlla de Mar.

Cita clàssica dels estius a l’Ametlla de Mar, la Cantada d’Havaneres omplirà de gent, no només la platja de l’Alguer, sinó els voltants del Passeig Marítim. L’atractiu de sentir els evocadors sons de l’havanera a la vora de la mar és un dels plaers difícilment renunciable de l’estiu calero. Si a això li afegim la possibilitat de traslladar-nos als pensaments d’aquells mariners de mitjan segle XIX que tornaven de les colònies caribenyes i fer-ho amb un cremat a la mà, la combinació pot ser perfecta. Gerard Domínguez, un dels integrants del grup Sons del mar ens parla dels orígens de l’havanera i de com de nostra la sentim a Catalunya.

El grup Sons del mar va ser fundat per Joan Martínez, director musical, acordió i veu i amb una dilatada experiència en el món de l’havanera. També hi formen part Gerard Domínguez i Rosa Sanahuja que són les veus solistes del grup, i Pau Solé a la guitarra i veus.

El repertori d’aquest divendres serà una barreja d’havaneres tradicionals i noves, amb peces de mestres com Ortega Monasterio i altres, i algunes de collita pròpia.

Comparteix