Sortejades les persones de les meses electorals per les eleccions generals del 23-J a l’Ametlla de Mar

Comparteix

En total, hi haurà 27 membres repartits en 9 meses. Els escollits podran gaudir d’una entrada gratuïta al Port Aventura.

Ja està decidit qui farà de presidents i de vocals el 23-J a l’Ametlla de Mar. El sorteig de les meses electorals per les eleccions generals 2023 s’ha fet aquest dilluns, 26 de juny a l’Ajuntament. En total, hi haurà 27 membres a les meses, distribuïts en les presidències, les dues vocalies; a banda també de les dues suplències per cada mesa. Els escollits podran gaudir d’una entrada a Port Aventura.

La xifra és igual que les municipals del 28 de maig. Ara, els escollits rebran l’avís mitjançant una trucada i un cop tinguin la notificació, els presidents, vocals i suplents escollits tenen set dies per presentar al·legacions. En el cas de tenir un viatge contractat abans del 30 de maig, es pot demanar no ser membre de la mesa.

D’acord amb la Llei orgànica del règim electoral general, els membres d’una mesa electoral hauran de saber llegir i escriure i tenir menys de 70 anys (els majors de 65 poden renunciar a formar part de la mesa en un termini de set dies després de rebre la carta a casa).

A banda de les vacances, hi ha altres motius per rebutjar ser membre de la mesa, tenir discapacitat, ser pensionista amb incapacitat permanent absoluta i gran invalidesa, tenir una baixa mèdica, estar embarassada de més de sis mesos, estar ingressat en un centre penitenciari o psiquiàtric, haver estat en una mesa tres vegades en els darrers 10 anys.

Aquells que siguin designats membres de la mesa compten amb un al·licient extra: una entrada a Port Aventura gratis. És la promoció que el parc temàtic ha anunciat per a aquest estiu. La campanya duu el lema #queemtoquimesa a Twitter i es repartirà entre tots als que rebin la notificació, que són més de 530.000 persones a tot l’estat.

L’entrada, que es pot sol·licitar fins al pròxim 23 de juliol, es podrà gaudir durant tota la temporada. PortAventura World habilitarà en el seu web un espai perquè, amb el document oficial de citació, aquells que ho desitgin puguin sol·licitar el seu accés gratuït.

Comparteix