Les tonyineres caleres finalitzen la campanya de pesca de tonyina en sis dies

Comparteix

Balfegó ha aconseguit capturar la quota assignada –un total de 2.830 tones, provinents dels acords comercials aconseguits aquest any– en tan sols sis dies de pesca efectiva.

La flota comandada per Balfegó Grup, liderada per La Frau II i Tio Gel Segon, embarcacions de la família Balfegó, ha finalitzat la campanya anual de pesca de tonyina roja (Thunnus Thynnus) i ha aconseguit capturar la quota assignada –un total de 2.830 tones, provinents dels acords comercials aconseguits aquest any– en tan sols sis dies de pesca efectiva al Mediterrani Occidental.

La flota va sortir del port de la Cala la matinada del 25 de maig, va començar a pescar el 26 i va tornar a port el matí de dijous 1 de juny. En total, han participat en la campanya nou vaixells cerquers dels quals dos pertanyen a Balfegó (La Frau II i Tio Gel Segon), Gepus, un tercer vaixell calero, quatre de bandera francesa i dos italians, als quals es van unir setze remolcadors i embarcacions auxiliars. S’estima que les embarcacions que remolquen les piscines aqüícoles mòbils amb les tonyines arribin en 10 dies a les instal·lacions de l’Ametlla de Mar.

Juanjo Navarro és director adjunt de Balfegó.

L’empresa, especialitzada en pesca, aqüicultura i comerç de tonyina roja, confia en la suficient disponibilitat d’inspectors de pesca marítima, professionals dependents del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), per agilitzar l’entrada de les tonyines a les instal·lacions aqüícoles de la companyia. Actualment, aquests professionals estan negociant les seves condicions laborals amb l’Administració, aspecte que podria entorpir i fins i tot bloquejar determinades tasques, com les esmentades anteriorment, que no es poden realitzar sense la seva supervisió i control, la qual cosa podria implicar una restricció o impediment en l’operativitat empresa.

Pel que fa a l’altra embarcació calera amb acords amb el Grup Fuentes, Leonardo Brull Segon, també ha finalitzat la campanya de manera satisfactòria arribant a port aquest dijous al matí.

Comparteix