Espuny manifesta la voluntat de seguir defensant els interessos del poble i aclareix aspectes de deutes i convenis de l’Ajuntament

Comparteix

Així ho ha explicat a l’entrevista de la Cala RTV.

Antonio Espuny, el candidat per Entesa per la Cala, ha centrat l’entrevista de La Cala RTV, aclarint números d’Hisenda i desmentint «aspectes que diu l’oposició». Espuny ha destacat que s’ha reduït el deute «gairebé 2 milions d’euros per any».

Espuny ha viscut sempre a La Cala, excepte quan va anar a la ciutat a estudiar tres anys de dret i tres, d’economia. L’alcaldable ha treballat com a pescador i com a pagès i la seva trajectòria en política es remunta l’any 1983, quan es va presentar pel Partit Socialista de Catalunya. Va ser alcalde de 1999 a 2003 com a socialista, passant després a la marca Compromís per la Cala i posteriorment, per discrepàncies polítiques, a la nova marca Entesa per la Cala, formant equip de govern a les dues darreres legislatures amb ERC.

De l’equip que presenta Entesa, l’alcaldable ha destacat que «hi ha gent jove que té inquietuds i capacitats per assumir el que representa el funcionament d’un consistori».

El candidat ha valorat l’acció de govern com a «correcte, destacant la pandèmia que, amb tot, va comportar un desembors extraordinari de mig milió d’euros». Tot i així, Espuny ha explicat que s’han pogut tirar endavant projectes com la peatonalització del carrer Camarles, l’skatepark, la pista poliesportiva, la biblioteca, l’asfaltatge de carrers de Tres Cales, l’impuls al polígon industrial, entre d’altres.

D’aquest últim mandat, el d’Entesa ha remarcat l’acord amb Aqualia, que ha posat fi al conflicte amb l’empresa concessionària de l’aigua i que ha comportat «l’estalvi de les economies familiars de 18 milions d’euros, 2.500 euros per família que haurien d’haver pagat, a través del preu de l’aigua».

Espuny també ha destacat que «als últims dos mandats s’ha aconseguit reduir el deute en 15 milions d’euros». El candidat ha volgut aclarir que «quan l’equip de govern va entrar el 2015, va dir que es devien 47 milions d’euros», ara però després de calcular-ho més detingudament amb Intervenció, l’alcaldable apunta que «aquell deute heretat rondava els 42 milions d’euros, sense comptar el que es devia en aquell moment a Aqualia, una quantitat que s’ha pogut revertir».

El cap de llista d’Entesa ha declarat que «el deute actual ronda als 24 milions d’euros», tenint en compte el cost dels terrenys del Bon Repòs i del Castell de Sant Jordi, dos convenis que diu que «va pactar l’anterior equip de govern».

Per últim, Espuny ha apuntat que «la línia a seguir és la que s’ha anat fent els últims 8 anys defensant sempre els interessos del poble».

Comparteix