Els premis Arlequí reconeixen la Societat Cultural Esportiva i Recreativa de l’Ametlla de Mar

Comparteix

La Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya atorga anualment aquests premis en reconeixement a aquelles entitats i persones que impulsen el teatre amateur.

La Societat Cultural Esportiva i Recreativa de l’Ametlla de Mar ha estat guardonada, aquest diumenge, amb el premi Arlequí, dins de la 19a Mostra Nacional de Teatre Amateur celebrada a Pineda de Mar, -la gran cita anual de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya que va oferir més de setanta representacions, entre elles ‘Florido Pensil’-.

El jurat dels Premis Arlequí, que la Federació atorga anualment en reconeixement a aquelles entitats i persones que impulsen el teatre amateur, ha decidit guardonar amb el premi a l’entitat a la Societat Cultural Esportiva i Recreativa de l’Ametlla de Mar, per ser una institució ben viva amb més de mil socis, present en totes les festes, esports i activitats cultural de la població, des de la seva creació l’any 1968.

L’entrega de guardons va anar a càrrec del president de la Generalitat, Pere Aragonés, qui va destacat la importància del teatre amateur, els ateneus i les societats com a transmissors de cultura i pel seu valor democratitzador de la seva tasca en pobles i ciutats llunyanes dels grans circuits comercials.

A l’acte hi va acudir una important representació d’integrants del Grup Escènic de la SCER amb les dues darreres presidències, Noèlia Brull i Joan Pere Brull i els dos darrers presidents de la secció de teatre Victor Borràs i Josep Tomàs Margalef. La presidenta, Noèlia Brull, va agrair la dedicació del grup escènic i el reconeixement per part de la Mostra.

A banda del premi a l’entitat, també es va reconèixer Enric Majó i Miró, que es va endur el Premi Arlequí al Professional; Fèlix Puig i Carbonell amb el Premi Arlequí a la Persona, el Grup La Trapa de l’Agrupació Congrés de Barcelona amb el Premi Arlequí al Grup Infantil i Juvenil i Josep Rossell i Méler amb el Premi Arlequí Menció Especial.

Enguany, el Grup Escènic de la SCER, juntament amb el del Perelló, van representar el teatre amateur de les Terres de l’Ebre en aquesta edició de la Mostra Nacional de Teatre Amateur. El grup calero va pujar a l’escenari per interpretar ‘Florido Pensil’.  Aquesta edició de la mostra ha estat la més internacional amb la participació de companyies de teatre amateur provinents de França, Itàlia, Bèlgica, Suïssa, Lituània, Madrid i Galícia, al costat de grups d’arreu de Catalunya.

Comparteix