Els malalts de Parkinson demanen teràpies a la Seguretat Social

Comparteix

Aquest dimarts 11 d’abril se celebra el Dia Mundial del Parkinson, una jornada que l’Associació del Parkinson de les Terres de l’Ebre aprofita per donar visibilitat a la malaltia i reivindicar millores en els tractaments per part de la Seguretat Social. Des de l’associació reivindiquen teràpies a la Seguretat Social.

Donar visibilitat a la malaltia i que els mateixos malalts siguin els que ho facin públic és una de les prioritats de l’Associació del Parkinson de les Terres de l’Ebre, a l’hora que donar suport a malalts i familiars a través de teràpies i serveis d’assessorament.

Actualment, l’Associació del Parkinson de les Terres de l’Ebre ofereix el servei d’una fisioterapeuta, musicoterapeuta, logopeda, psicòloga i treballadora social, a més de suport a familiars i assessorament en tràmits i documents.

Pepa Martin, presidenta de l’Associació, reivindica que a més dels medicaments, les teràpies són imprescindibles pel malalt i considera que no han de ser les associacions les que les ofereixin, sinó la Seguretat Social i a hores d’ara no ho està fent.

L’Associació del Parkinson de les Terres de l’Ebre està treballant amb un projecte per atansar el Parkinson a les escoles. El projecte, consistent en uns tallers dedicats als alumnes de 5è i 6è, va començar a una desena d’escoles de Barcelona i ara s’està escampant per diverses escoles del territori a través dels Consells Comarcals.

A més, l’associació continua treballant per obrir diversos centres de teràpia al territori. Ja en va obrir un a la Ràpita fa dos anys i ara està treballant en l’obertura d’un altre centre a Amposta, amb l’objectiu d’obrir-ne un altre al Perelló o l’Ametlla de Mar.

El dia 15 d’abril oferiran una xerrada de dues doctores de l’Hospital de Sant Pau al Centre Cívic de la Gent Gran d’Amposta i el dia 20 tindrà lloc a la Lira Ampostina la 5a edició del Festival Dona Veu al Parkinson amb la participació d’una dotzena d’intèrprets del territori.

Comparteix