Protecció Civil provarà el nou sistema d’alertes als mòbils en cas d’emergències a l’Ametlla de Mar, el pròxim 12 d’abril

Comparteix

Durant mesos s’estan realitzant proves, de forma que tothom pugui rebre un missatge al mòbil per saber com funciona el sistema d’avisos. En concret, a totes les Terres de l’Ebre està prevista el 12 d’abril.

Protecció Civil provarà el sistema d’alertes de telefonia mòbil per emergència el pròxim dimecres 12 d’abril a partir de les 11 h del matí a les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès. Tots els dispositius que es trobin en aquesta àrea i disposin de cobertura mòbil rebran un missatge indicant que es tracta d’una prova del sistema.

El sistema, que és de gran utilitat en emergències greus ja que permeten avisar a molta població en un període curt de temps, va posar-se a prova per primer cop a Catalunya en el simulacre de confinament per accident químic del 2 de novembre a la zona de Tarragona.

El 12 d’abril però es realitzarà una prova, no un simulacre. Per tant, la població només haurà de comprovar si ha rebut el missatge, però no s’haurà de confinar ni dur a terme cap tipus d’acció. En cas real d’emergència, la persona que rep l’alerta hauria de seguir les instruccions que es detallen al text del dispositiu.

En aquesta línia, després de la prova, la ciutadania podrà fer una enquesta anònima on es recullen qüestions com si l’usuari ha rebut la prova d’alertes, el nombre de missatges, l’idioma o el sistema operatiu del telèfon mòbil, entre d’altres.

La directora de Protecció Civil de la Generalitat, Marta Cassany, ha assegurat que cal “testar” aquesta eina per després traslladar a l’Estat les “millores” corresponents.

El sistema d’alertes es tracta d’una eina tecnològica basada en el sistema de cell broadcast que envia missatges als telèfons intel·ligents que tenen cobertura de les antenes de telefonia de la zona que les autoritats defineixen, per fer-hi arribar un missatge amb instruccions concretes davant una emergència greu i en curs.

Davant de dubtes que puguin sorgir en el moment de la prova, l’Ajuntament posarà a disposició del ciutadà tres punts d’informació a la Bambalina Tres Cales, a la caseta de Calafat, i al pis de baix de l’Ajuntament.  El servei s’oferirà el mateix 12 d’abril de 10.30 a 13.30 h.

Comparteix