Arriba la Fira Alternativa de l’Ametlla de Mar amb una àmplia oferta de productes naturals i artesans

Comparteix

Des d’aquest divendres fins al diumenge, s’instal·laran prop d’un centenar de firaires al llarg del carrer Pau Casals i les places Nova i Joan Miró.

També hi haurà oferta lúdica i musical, tant pels menuts com també pels adults.

Amb l’arribada de la primavera, els amants dels productes naturals, artesanals i de km0 tenen una cita amb l’Ametlla de Mar del 31 de març al 2 d’abril. I és que se celebra la 30a edició de la Fira Alternativa, amb expositors locals i d’arreu del país, entre comerços i entitats, i amb oferta lúdica i musical, tant pels menuts com també pels adults.

Aquesta proposta, que és una de les més consolidades del territori, comptarà amb prop d’un centenar de paradetes de roba, complements, joieria, alimentació, cosmètica, decoració i art. Justament la varietat és un dels trets diferenciadors que donen un gran atractiu a la fira. Així ho explica la regidora de Cultura de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, Jani Brull.

El punt d’unió entre la gran varietat de parades és que tots els productes que es poden trobar a la Fira Alternativa estan elaborats amb productes naturals, sostenibles i respectuosos amb el medi ambient o seguint tècniques artesanals.

Així mateix, la majoria d’expositors provenen de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, si bé alguns arriben d’altres indrets de Catalunya, com Lleida o Girona. En aquest sentit, cal destacar que un 15% de les parades són d’expositors locals, cosa que demostra el compromís de la Fira Alternativa amb els productes de proximitat.

Pel que a les novetats que s’han preparat per a aquesta edició especial, en destaca la recuperació del format habitual, després que les últimes edicions estiguessin marcades per la covid, i la nova gestió de l’empresa Uniart. D’aquesta manera, i gràcies a l’alta participació d’expositors, s’ha ampliat l’espai firal, que ara engloba un tram més llarg del carrer Pau Casals, des del carrer Llibertat fins a la plaça Joan Miró, i tota la plaça Nova. Per aquesta raó, es recorda que no es podrà estacionar el vehicle en aquests carrers.

El tècnic de cultura de l’Ajuntament, Dani Boquera, destaca que, serà una edició especial, amb expositors que repeteixen però d’altres que venen per primer vegada.

A l’oferta d’artesania i gastronomia que ofereix la Fira, cal sumar-hi actuacions musicals i culturals d’entitats locals, que dinamitzaran les tres jornades de fira i mostraran l’essència calera als visitants d’arreu. El dia de l’obertura, el divendres, es podrà gaudir de la Banda de Cornetes i Tambors Verge Candelera, dissabte a la tarda serà el torn de la Xaranga Suquet Calero i diumenge hi haurà doble actuació, al matí, dels Geganters de la Cala i a la tarda, la batucada de Kalakatà. A més dels Quintos de 2003 que també han organitzat ‘tardeos’ i vermuts electrònics durant els tres dies.

La fira obrirà divendres a partir de les 18 h fins a les 22 h, dissabte de 10 h a 22 h i diumenge de 10 h a 20 h, aproximadament.

Comparteix