Neix una nova associació a l’Ametlla de Mar que vol produir la primera farina de garrofa ecològica de Catalunya

Comparteix

Es tracta de l’associació Econau que es presentarà en el primer Festival de la Garrofa a l’Ametlla de Mar, el pròxim 24 i 25 de març.

L’Econau és una nova associació de productors de garrofa, fruits secs i olives del Baix Ebre, Alt i Baix Camp i Montsià que té la intenció de produir i comercialitzar productes del territori, especialment la garrofa, amb el primer molí de farina de garrofa a Catalunya. El projecte es presentarà en el primer Festival de la Garrofa, el 24 i 25 de març a l’Ametlla de Mar.

L’associació neix amb la voluntat de posar en valor la garrofa i la pagesia del territori, especialment la polpa de la garrofa, que té un consum sobretot animal, però es vol impulsar al consum humà. D’aquesta manera, es vol crear la primera farina de garrofa ecològica de Catalunya, produïda íntegrament a una nau situada a l’Ametlla de Mar la qual disposaria del primer molí dedicat a aquest producte.

De moment, l’Econau està formada per Cultius Gaia, l’Ecotros, el Mas de Santa Creu i la Crême de la Crême Helados & Crêpes. Montse Serramià és la presidenta de l’associació.

L’associació es va crear al juny passat i va obtenir una subvenció del departament d’Economia Social i Solidària, que els ha permès preparar tot el Pla de Viabilitat Tècnica, sobretot per contractar personal. Segons el secretari de l’associació, Dani Méndez, l’objectiu és inaugurar el molí el gener de 2024.

Tot el projecte serà presentat el pròxim 24 i 25 de març, a l’espai exterior del recinte de l’Econau de l’Ametlla de Mar, en unes jornades dedicades a les persones que tenen garrofers i interessades en el món agrícola.

El divendres 24 tindran lloc unes xerrades tècniques protagonitzades per persones enteses de la garrofa; Joan Tous, coordinador de l’Associació Empreses Innovadores de la Garrofa (EiG) o José Cristobol Farnós, empeltador professional. I dissabte 25 serà una jornada més lúdica, on hi haurà mercat de proximitat amb diverses productores, ioga, contacontes, paella, actuacions musicals, entre d’altres.

Per participar-hi és necessari inscriure’s a través d’un enllaç publicat a l’Instagram de l’ @econau_associacio

Comparteix