Les empreses d’aqüicultura de l’Ametlla de Mar reben més de 6 MEUR d’ajuts pel seu desenvolupament els últims sis anys

Comparteix

Són bona part dels 8,4 MEUR que el Departament d’Acció Climàtica ha destinat pel desenvolupament de l’aqüicultura els darrers sis anys.

El director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela ha visitat aquest divendres l’empresa aqüícola Acuidelta de l’Ametlla de Mar per conèixer de primera mà les instal·lacions finançades amb ajuts provinents del Fons Europeu Marítim i de la Pesca.

En total el Departament, ha destinat més de 8,4 MEUR els darrers sis anys, dels quals 6 han estat per les dues empreses aqüícoles de l’Ametlla de Mar, la recent instal·lada que es dedica a la producció de llobarros i dorades, Acuidelta i la que es dedica a la tonyina roja, Grup Balfegó. Així ho explica el director Sergi Tudela.

La companyia Acuidelta preveu produir prop de 2.000 tones anuals de dorades i llobarros i pròximament, després de Setmana Santa, preveu obrir una nova nau per classificar el peix al polígon industrial les Creuetes, que comportarà un increment a la plantilla. Spyros Smponias és el director financer de l’empresa.

L’alcalde del municipi, Jordi Gaseni, apunta que l’obertura de la nova instal·lació és una oportunitat de treball i de futur.

La capacitat productiva de les instal·lacions aqüícoles a la Cala, actualment amb 7.400 tones autoritzades, converteixen aquest municipi en el principal punt de producció de peixos d’aqüicultura de Catalunya.

Comparteix