L’Ametlla de Mar commemora el Dia de la Dona a la plaça Nova

Comparteix

Es farà la lectura del manifest i s’instal·larà una paradeta del col·lectiu feminista de la població, La Deskarada, durant tot el matí.

L’Ametlla de Mar se suma a la celebració del Dia Internacional de la Dona. L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar de la mà del col·lectiu feminista de la població, La Deskarada, ha organitzat un acte a la plaça Nova, a partir de les 10 h i fins a les 13 h. A més, la Cala Ràdio també ha preparat un debat amb dones de la mar pel programa ‘Arran de Mar’.

L’acte institucional consistirà amb la lectura del manifest i posteriorment, la Deskarada instal·larà una paradeta amb merchandising del col·lectiu i també activitats adreçades als més menuts. Així ho explica una de les membres de la Deskarada, Noemí Llambrich.

Per la seva banda, la regidora  de Benestar Social, Família i Igualtat, Mayte Puell, apunta que el 8M és una jornada de reivindicació conjunta de dones i també d’homes.

Per la seva banda, l’Ateneu Calero ja va commemorar el 8M, el passat diumenge, al Centre d’Interpretació de la Pesca, on es va dur a terme una taula rodona sobre feminismes, amb la participació de la Lilit Bardí, dona trans activista local LGTBI+, l’activista del grup la Deskarada, Noemí Llambrich i la directora dels SSTT del Dept. d’Igualtat i Feminismes a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà.

Bardí va enviar un missatge de feminisme.

Mentre que La Cala Ràdio aquest dimecres també ha emès el manifest llegit per Puell i Llambrich. I a les 17 h de la tarda, tindrà lloc un debat en directe amb dones de la mar, on intervindran Anna Altadill, la responsable de l’àrea no reglada de l’Escola NauticoPesquera, Isabel Betoret, secretària Confraria Pescadors Ametlla, Eli Bonfill, Copropietària de l’empresa de divulgació i serveis marins Plàncton i també dinamitzadora de l’associació Dones de la Mar i Míriam Sirisi, Capitana del Port de Calafat.

Pel que fa a les mobilitzacions, les grans ciutats de proximitat, Tarragona i Tortosa, també han organitzat manifestacions, Tarragona a les 12 h i Tortosa ho farà a les 19 h.

Comparteix