Els centres educatius comencen la setmana més esbojarrada de l’any

Comparteix

Arriba el Carnestoltes tant a la Llar d’Infants Xerinola, a l’Escola Sant Jordi com a l’Institut Candelera fent diverses activitats.

Els alumnes dels centres educatius de l’Ametlla de Mar comencen la celebració del seu Carnaval complint amb les Ordres del Rei Carnestoltes, durant tota la setmana. Enguany, com els últims anys, no es duran a terme les tradicionals rues escolars, sinó que els centres celebraran el final de festa a nivell intern.

Els centres educatius caleros comencen la setmana més esbojarrada de l’any, adaptant-se al calendari municipal, amb la celebració del Carnestoltes. Aquest dilluns a primera hora, ja s’han pogut veure les primeres disfresses dels alumnes que anaven cap a l’Escola.

Els estudiants hauran de complir cada dia amb les consignes del regnat del Rei Carnestoltes. Dilluns, anant amb pijama; dimarts, de blanc o de negre i amb un pentinat original; dimecres, de hawaians i hawaianes; dijous, de mags i bruixots i divendres, amb una disfressa lliure.

El divendres justament serà quan arribarà el Rei Carnestoltes al centre escolar i llegirà el seu pregó. Un pregó que duen a terme els alumnes de 6è de Primària, dins del projecte educatiu que desenvolupen aquests dies treballant el llenguatge poètic, els rodolins, les ordres i els versos del pregó. A més, enguany, els de 6è avaluaran la resta d’alumnes vigilant que es compleixin correctament les ordres.

Des de la Covid-19, el Consell Escolar de l’Escola Sant Jordi va decidir no dur a terme la tradicional rua escolar. Una decisió que es manté, perquè es considera que ja es realitzen les diferents rues, organitzades per la regidoria de Festes, i per tant es farà un final de festa a nivell intern.

Fàtima Garcia és la directora de l’Escola Sant Jordi.


Pel que fa a la Llar d’Infants Xerinola ja van començar a celebrar la festivitat, després de la Candelera, amb diferents propostes, racons i activitats pels infants, per tal que els més menuts puguin assimilar la celebració. Aquesta setmana, seguiran amb les ordres del Rei Carnestoltes. Enguany no faran rua pels carrers del municipi i finalitzaran la festivitat amb una xocolatada solidària pels infants i famílies, per recaptar diners pel càncer infantil. De fet, el centre deixarà una guardiola a l’entrada, aquests dies, per qui ho vulgui pugui fer la seva aportació.

En el cas de l’Institut Candelera, com cada any, celebraran la festivitat, el divendres amb una festa també a nivell intern.

Comparteix