Comença la 10a edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera

Comparteix

Un total de 44 restaurants d’Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i la Ràpita oferiran menús amb la galera com a ingredient principal i amb el maridatge de vins de la DO Terra Alta

Del 10 de febrer al 12 de març, les quatre Viles Marineres de les Terres de l’Ebre – l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, la Ràpita i Alcanar – oferiran menús als seus restaurants amb la galera com a ingredient principal i amb el maridatge de vins de la DO Terra Alta.

Enguany, a l’Ametlla de Mar hi ha 10 restaurants de la població que hi participen, juntament amb la resta de restaurants de Viles Marineres de les Terres de l’Ebre que s’uneixen per potenciar aquest crustaci tan comú al litoral ebrenc i que justament aquest mes es troba en el seu moment més àlgid.

Xarrup de galera, arròs melós de galera i rap, ravioli de galera i carxofa,  mandonguilles de galera amb bolets o galeres fregides són alguns dels plats que es podran degustar als restaurants. Els menús als restaurants caleros tindran un cost d’entre els 35 i 45 euros per persona.

La regidora de Turisme, Maite Boquera, ha destacat que les jornades manifesten el compromís amb el producte de proximitat i que ajuden a desestacionalitzar la temporada turística.

Les Jornades s’emmarquen dins el conveni de col·laboració que signa anualment el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Coincidint amb el desè aniversari, els organitzadors amplien la promoció d’aquesta cita gastronòmica per atraure més visitants del conjunt de Catalunya i dels principals mercats emissors estatals. De fet, aquest dijous ha tingut lloc una presentació de les Jornades a Barcelona davant de mitjans i influencers especialitzats en l’enogastronomia.

Per arrodonir l’experiència gastronòmica, es durà a terme un concurs a Instagram, gràcies al qual els guanyadors podran gaudir d’un lot de vins DO Terra Alta o una experiència enoturística a un celler de la Ruta del Vi DO Terra Alta.

Es pot consultar tota la informació de les Jornades a www.visitametllademar.com

Comparteix