Es lliuren els premis del 23è Concurs de Fotografia de les Terres de l’Ebre

Comparteix

La mostra fotogràfica de caràcter anual està organitzada per les àrees de Turisme dels ajuntaments de l’Ametlla de Mar i Deltebre.

Les àrees de Turisme dels ajuntaments de l’Ametlla de Mar i Deltebre, van atorgar dissabte els premis corresponents a la 23a edició del Concurs de Fotografia de les Terres de l’Ebre.

L’acte, que va tenir lloc al Centre d’Interpretació de la Pesca de l’Ametlla de Mar, va comptar amb la presència dels guardonats, que van veure les seves fotos exposades en una mostra que es podrà visitar inicialment durant els dies de Festa Major, fins al dia 5 de febrer, tot i que, tant les fotos guanyadores, com les finalistes s’exposaran a Deltebre els dies 19, 20 i 21 de maig en el marc de la Deltafira i Mescla (Centre Fluvial del Delta) i de nou a l’Ametlla de Mar durant els mesos de juliol i agost.

Fidel Margalef, amb la fotografia “Monstres marins” va obtenir el primer premi a la millor fotografia realitzada a Deltebre amb una dotació de 400 € i Carina Balfegó, amb la mateixa dotació econòmica va rebre el premi a la millor fotografia realitzada a l’Ametlla de Mar per l’obra “A contra vent”.

El 2n premi a la millor fotografia realitzada a l’Ametlla de Mar, dotat amb 250 €, ha estat per “Apocalipsi” d’Abel Borràs de l’Ametlla de Mar i el 3r premi, dotat de 175 €, “Follow the Sun” de Xavier Solé de l’Ametlla de Mar. Mentre que el premi local de l’Ametlla de Mar a la millor fotografia, dotat amb 250€, ha estat per “Ruixims” d’Àngel Martí de l’Ametlla de Mar.

El premi a l’Activitat humana, a la millor fotografia feta a qualsevol indret de les Terres de l’Ebre amb activitat humana, patrocinats pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i dotat amb 400 €: “Gaudint de l’estiu” el va guanyar Carina Balfegó de l’Ametlla de Mar.

El Premi Terres de l’Ebre a la millor fotografia realitzada a qualsevol indret de les Terres de l’Ebre dotat amb 300 €, el va guanyar Sergi Mauri del Perelló amb l’obra “Xafant Fang”.

El Premi especial a la millor fotografia en blanc i negre, dotat amb 300 €: va ser per a la fotografia “Sentinelles” de Fidel Margalef de l’Ametlla de Mar.

Miquel Planells de Banyoles va emportar-se el Premi a la fotografia gastronòmica, a la millor fotografia realitzada a qualsevol plat i/o producte gastronòmic típic de Deltebre  i/o l’Ametlla de Mar, dotat amb 300 € amb la fotografia “Sardines”.

I el Premi a la creativitat, a la millor fotografia paisatgística feta a qualsevol indret de les Terres de l’Ebre en qualsevol tècnica en la qual es permet tota mena de manipulació digital, dotat amb 300 € va guanyar-lo Mireia Canicio d’Ulldecona amb l’obra “La flor de les Salines”.

Maite Boquera és la regidora de Turisme de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

En total, es van presentar 105 fotografies corresponents a 31 participants.


El jurat d’aquesta 23a edició estava format per Antònia Ripoll, artista visual i professora de pintura de l’Escola d’Art i Disseny Esardi d’Amposta, Joan Puig, foto periodista, guanyador del 2n. Premi de Fotopress i Albert Vidal, creador audiovisual.

Comparteix