Ignasi Cañagueral serà el pregoner de la Candelera 2023

Comparteix

Cañagueral és enginyer químic i treballa com a director del Complex Industrial de Dow a Tarragona i president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT).

El pregoner de la Candelera 2023 serà el calero Ignasi Cañagueral Labòria. L’enginyer químic ha estat escollit per ser el convidat d’honor de la Festa Major de l’Ametlla de Mar. D’aquesta manera, se li vol fer un reconeixement públic a la seva trajectòria professional en el sector químic i alhora a la seva tradició i estima cap a la població.

Nascut el 1964 a l’Ametlla de Mar, Cañagueral és el director del Complex Industrial de Dow a Tarragona, des de 2019, així com també director d’Operacions del Hub del sud d’Europa de la companyia multinacional. A més, el passat mes de maig va ser nomenat president de l’AEQT i des del gener del 2020, s’encarrega de la presidència de la Comissió de Seguretat.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, explica que és un molt bon ambaixador del municipi i un exemple del lluny que es pot arribar professionalment des de l’Ametlla de Mar.

L’Ignasi es va incorporar a Dow l’any 1988 i des de llavors ha ocupat diferents responsabilitats en els centres de producció de Tarragona, Ribaforada (Navarra), Correggio (Itàlia) i Cardano al Campo (Itàlia). Entre d’altres, ha estat responsable d’operacions de les plantes de producció de polietilè de Dow al polígon Sud de Tarragona, responsable de Seguretat i Sostenibilitat per la regió ibèrica, i director d’Enginyeria i Manteniment per Tarragona i de fiabilitat per la regió d’EMEAI.

Cañagueral explica què ha significat per ell ser escollit pregoner.

El pregoner està previst que signi el llibre d’honor de l’Ajuntament i dispari el coet d’inici de Festa Major el dimecres 1 de  febrer, abans d’acompanyar la corporació municipal i les pubilles, damisel·les, hereus i quintos al pregó, que tindrà lloc al poliesportiu.

La Candelera 2023 està prevista que tingui lloc de l’1 al 5 de febrer, amb els actes preludi el cap de setmana anterior del 27 al 29 de gener.

Comparteix