L’Institut Candelera rep més de 400.000€ d’inversió per millorar l’eficiència energètica i el confort tèrmic

Comparteix

Es tracta d’actuacions finançades amb fons europeus REACT-EU de recuperació econòmica i que han de permetre millorar les infraestructures de serveis a la ciutadania, com ho són els edificis escolars.

El Departament d’Educació de la Generalitat destinarà 3 milions d’euros a millorar l’eficiència energètica i el confort tèrmic de 13 centres educatius de les Terres de l’Ebre, entre ells l’Institut Candelera. Aquest seguit d’obres es finançaran amb els fons europeus REACT-EU de recuperació econòmica que han de fer possible millorar les infraestructures que donen servei a la ciutadania, en aquest cas, escoles i instituts.

Les obres inclouen un seguit d’actuacions, amb l’objectiu de fer els edificis escolars més sostenibles, més confortables i més saludables per al professorat i per a l’alumnat. Un bon aïllament millora l’eficiència energètica d’escoles i instituts i redueix les despeses per fugues de temperatura i en millora el confort.

Així, es canviaran els envolupants, és a dir, els elements de la façana que actuen com a aïllants tant del fred com de la calor i que separen la part interior de la part exterior de l’edifici –s’inclourien la façana, les finestres, les portes o el sostre de l’edifici, entre d’altres-. Al mateix temps, les obres permetran substituir calefaccions actuals per d’altres més eficients energèticament, amb menor impacte ambiental i que millorin la confortabilitat dels centres.

A l’Institut Candelera se substituirà la caldera de gasoil per una de biomassa (pèl·let), s’instal·larà una sitja de pèl·let a l’exterior per emmagatzemar el combustible que s’utilitzarà a la caldera i s’anul·laran els dipòsits de gasoil. També se substituirà la fusteria de la façana nord-oest i per últim, es posarà en funcionament plaques solars d’ACS en coberta.

Jani Brull és la regidora d’Educació de l’Ajuntament.

L’objectiu final de totes aquestes millores, valorades en 457.950 euros, és aconseguir que els edificis propietat del Departament d’Educació es converteixin en infraestructures de màxima eficiència energètica.

La previsió d’execució de les obres és de 10 mesos durant el 2023.

Comparteix