Balfegó celebra l’augment de la quota internacional de tonyina roja per al proper trienni

Comparteix

La decisió de la ICCAT confirma l’abundància d’exemplars de tonyina roja, fet pel qual Balfegó creu que l’augment podria haver estat més significatiu.

Balfegó, l’empresa especialitzada en pesca, aqüicultura i comerç de tonyina roja de l’Ametlla de Mar, ha valorat positivament l’increment de quota, aprovat per la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica (ICCAT). Tot i això, creuen que hauria pogut ser superior, per l’abundància continuada de l’espècie i avalada científicament, a tot l’Atlàntic est i la Mediterrània.

Concretament, s’ha acordat un increment de quota del 12,6%, fet que suposa elevar a 40.770 tones/any la quota internacional de tonyina roja per al proper trienni. Per a la Unió Europea, l’augment es queda al 10%. És a dir, d’aquest total fixat, 21.500 tones seran per a les flotes de la UE, 2.043 més que aquesta campanya.

Pel que fa a la flota espanyola, l’augment, també del 10%, es tradueix en unes possibilitats de captura anuals de 6.780 tones a partir del 2023 i fins al 2025.

El director adjunt del Grup Balfegó, Juanjo Navarro, espera poder compensar els sacrificis que s’han suportat durant el pla de recuperació.

Segons l’empresa, durant els pròxims anys se seguiran fent anàlisis de situació de l’espècie i l’any 2025 es tornarà a revisar la quota per als tres anys següents.

Comparteix