El Gran Recapte torna aquest cap de setmana en format mixt

Comparteix

Des del Banc d’Aliments s’ha fet una crida als voluntaris i a la solidaritat ciutadana.

El Gran Recapte és una campanya clau per als Bancs dels Aliments. Amb 13 edicions celebrades, des de l’any 2009, el Gran Recapte s’ha consolidat com una de les grans fites solidàries de Catalunya, guanyant-se l’estima i el suport de la ciutadania. Els gairebé 5 milions d’aliments que s’aconsegueixen, permeten proveir a les entitats d’aliments bàsics com la llet, l’oli o les conserves per un període aproximat de 3 mesos.

Aquest divendres 25 i dissabte 26 de novembre se celebrarà la 14ª edició en un format mixt, es simultaniejaran les donacions físiques amb donacions monetàries. La recollida física, amb la col·laboració de diversos voluntaris, es durà a diferents supermercats de la població, concretament als dos supermercats Spar, a l’Eurospar de Tres Cales, Bon Àrea, Punt de Trobada i el Supermercat de Calafat.

Del 25 de novembre al 6 de desembre també es podran fer donacions monetàries a la línia de caixa dels establiments i al web www.granrecapte.com. Les donacions que es facin a les caixes dels supermercats quedaran reflectides en els tiquets de compra.

L’objectiu de la campanya és informar i sensibilitzar a la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa alimentària en el nostre entorn, per afavorir la donació d’aliments i, alhora, promoure una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments al llarg de l’any. Dolors Cervera és la coordinadora del Gran Recapte a l’Ametlla de Mar.

El Gran Recapte 2021 va recollir a Catalunya més de 3.653.752 € que van ser traduïts a aliments, gràcies a les més de 8 mil persones voluntàries presents a més de 3.000 punts de recollida. Els aliments més necessaris són oli, llet i conserves (peix i verdures).

L’any 2021 els Bancs dels Aliments de Catalunya van distribuir 33.683.229 quilos d’aliments que, a través de 674 entitats, van fer arribar a 255.413 persones mensualment.

Segons IDESCAT, la taxa de pobresa de la població de Catalunya és del gairebé 26 %. Els Bancs dels Aliments catalans es troben en una situació delicada arran de l’actual context d’inflació.

Comparteix