Consoliden un tram de penya-segat en mal estat a Bon Capó

CALA BON CAPÓ 2022
Comparteix

L’actuació ha tingut un cost d’uns 25.000 euros.

El Servei Provincial de Costes a Tarragona ha consolidat un tram de penya-segat de la cala Bon Capó, a l’Ametlla de Mar, que corria el risc d’esfondrar-se arran de l’erosió de la seva base pels temporals marítims dels últims anys. També s’actuarà a la Cala Llobeta. L’objectiu d’aquestes actuacions és millorar la seguretat del camí de ronda.

L’embat del mar en aquesta zona litoral de la costa calera havia disgregat bona part del material granulós de la base del penya-segat formant una balma. Per reforçar la seguretat del tram, l’empresa pública Tragsa, encarregada dels treballs, ha reomplert les coves generades a la base per l’erosió i ha construït una escullera de pedra. La consolidació final ha hagut de tenir en compte evitar afectacions sobre la part més superficial, on hi són presents diverses espècies de flora autòctona que es podien acabar perdent amb l’erosió.

La manca d’accessos directes per poder fer arribar les màquines a la zona d’actuació ha obligat a l’empresa a habilitar, pel lateral de la cala, un camí de sauló provisional de 35 metres de llargada i una altura mitjana de dos metres per sobre del nivell del mar. S’han hagut d’abocar 840 metres cúbics d’aquest material, que un cop acabada l’obra serviran d’aportació de material a la platja de Bon Capó, afectada també pel retrocés i la reducció de la seva cota.

D’aquesta manera, s’ha millorat la seguretat dels usuaris del camí de ronda que transcorre per la part superior del mateix penya-segat i registra habitualment un elevat trànsit de veïns i visitants.

La finalització definitiva dels treballs està ara pendent únicament de la instal·lació d’una tanca de protecció a la part superior per on transcorre al camí de ronda i molt propera a l’aigua. I seguidament, s’actuarà a la Cala Llobeta, on es millorarà l’accés a la platja.

L’actuació, que té un cost d’uns 25.000 euros, s’ha executat durant aquesta setmana aprofitant la considerable reducció de l’afluència a les platges.

El regidor d’Obres i Serveis i Medi Ambient, Vicent Llaó, explica que des de l’Ajuntament es continua demanant a l’administració competent que es millori la seguretat i el manteniment d’aquest camí de ronda, com són les fustes de seguretat de la zona de l’Estany.

Durant els mesos de temporada baixa, des de la regidoria de Medi Ambient es continuarà duent a terme el servei de neteja de la mà de la brigada municipal, dos cops al mes.

Comparteix