L’Escola Nauticopesquera de Catalunya construirà el primer vaixell pesquer elèctric de l’estat espanyol

vaixell elèctric de nauticopesquera
Comparteix

El projecte consisteix a construir una embarcació pesquera 100% elèctrica, que pugui obrir noves possibilitats al sector.

L’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya ubicada a l’Ametlla de Mar està treballant en un projecte que el posiciona en la primera línia en l’impuls a la descarbonització de les activitats professionals a la mar i més concretament al sector pesquer.

El centre s’ha marcat com a objectiu ser pioner en la transferència tecnològica que ha de permetre fer el pas al sector pesquer en un futur pròxim, a l’hora de substituir els actuals combustibles, per altres fonts d’energies alternatives.

El projecte, en el qual ja s’està treballant i que ja va tenir una jornada de treball en el passat Saló Nàutic de Barcelona, consisteix a construir una embarcació pesquera 100% elèctrica, que pugui obrir noves possibilitats al sector.

Tal com explica Feliu López, director gerent de l’Escola, el projecte busca dos propòsits; que aquest vaixell substitueixi l’actual vaixell de pràctiques de l’Escola i que el sector pugui conèixer aquesta nova tecnologia i posar-la al servei de la descarbonització de les activitats professionals a la mar.

La intenció, un cop constituït l’equip de treball, és que es pugui desenvolupar en els pròxims tres anys i que el projecte pugui construir-se el 2024 i estigui enllestit com a molt a primers de l’any 2025. L’equip de treball està format per gent de les universitats, experts, professors de la mateixa escola i representants del sector pesquer.

El projecte serà presentat aquest dissabte al sector pesquer en el transcurs d’una jornada sobre descarbonització adreçada al sector pesquer que tindrà lloc a la seu del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

L’Escola Nauticopesquera té altres projectes engegats i un dels més engrescadors consisteix en la rehabilitació de la goleta propietat del centre i convertir-la en ambaixadora de l’Escola a tota la costa catalana per portar les activitats de la mar a les escoles del país.

Comparteix