La Federació Catalana de DOP i IGP promociona els seus productes a l’Ametlla de Mar

Globus aerostàtic DOP 2022
Comparteix

Aquest divendres durant la tarda, es podrà gaudir d’un vol captiu amb el globus aerostàtic corporatiu de la Federació Catalana DOP-IGP, que s’enlairarà des del port de l’Ametlla de Mar.

La Federació Catalana de Denominacions d’Origen Protegit DOP i Indicacions Geogràfiques Protegides IGP, entitat sense ànim de lucre, que agrupa la majoria dels Consells Reguladors DOP – IGP de Catalunya, organitza aquest divendres una activitat de promoció d’aquests productes a l’Ametlla de Mar.

Els productes amb segell DOP-IGP són garantia de qualitat certificada, autòctons, únics i oficialment reconeguts per la UE. Són productes típics, arrelats a un territori que els proporciona un caràcter específic, unes característiques organolèptiques concretes i un sabor inimitable. Són el resultat de l’estreta relació existent entre el producte, l’entorn geogràfic, el saber fer i el talent humà.

Aquest divendres al vespre, el restaurant Meleta de Romer de l’Ametlla de Mar amb la seva xef, la televisiva i alhora ambaixadora de les DOP’s i IGP’s catalanes, Gessamí Caramés al capdavant, oferirà un menú comentat als associats, en el qual es podran degustar una desena de productes catalans amb segell de qualitat.

Productes com les Clementines de les Terres de l’Ebre, la Llonganissa de Vic, el Formatge i la Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya, les Avellanes de Reus, els olis del Baix Ebre – Montsià i de la Terra Alta, la Pera de Lleida, les Patates de Prades, la Vedella dels Pirineus Catalans, l’Arròs del Delta de l’Ebre, la Poma de Girona, el Torró d’Agramunt, el Pa de Pagès Català o els olis de les DOP Siurana, les Garrigues i de l’Empordà.

Durant la tarda, es podrà gaudir d’un vol captiu amb el globus aerostàtic corporatiu de la Federació Catalana DOP-IGP, que s’enlairarà des del port de l’Ametlla de Mar. Un globus que aquest estiu ja ha començat a sobrevolar Catalunya per conèixer des de l’aire els territoris on s’elaboren productes de qualitat amb Denominació d’Origen Protegida i Identificació Geogràfica Protegida.

La Federació de DOP-IGP representa més de 260 empreses, una gran majoria de les quals són cooperatives que, a la vegada, donen ocupació a prop de 4.000 persones. A partir de la feina de 20.500 agricultors i ramaders que produeixen i elaboren aquests aliments, representen aquests productes que han obtingut la màxima certificació de qualitat que concedeix la UE a un aliment.

Comparteix