França reconeix l’excel·lència de l’ensenyament de francès a l’Institut Candelera

Label France Institut Cònsol
Label France Institut Cònsol
Comparteix

Segurament la distinció l’atorgarà el mateix Cònsol General de França a Barcelona, Olivier Ramadour, en una propera visita.

El Ministeri d’Afers estrangers del govern francès ha concedit a l’INS Candelera de l’Ametlla de Mar, el segell de qualitat educativa Label France Education, un reconeixement per la seva excel·lència en l’ensenyament i l’aprenentatge de la llengua, la cultura i la civilització franceses.

L’Institut Candelera de l’Ametlla de mar és el primer centre a les Terres de l’Ebre i el tercer de Tot Catalunya a rebre aquest reconeixement, que és conseqüència de la feina realitzada durant molts anys.

De fet, el passat mes de maig, el centre va rebre la visita del Cònsol General de França a Barcelona, Olivier Ramadour, visita que va aprofitar per continuïtat al programa ‘Label France’, concedit el curs passat per la Comissió Europea al centre educatiu calero i primer pas per obtenir la seva distinció.

Ramadour, va estar acompanyat en aquella ocasió per l’agregat de cooperació lingüística a Espanya del Servei de Cooperació Lingüística i Educativa de l’Ambaixada de França, Sébastien Portelli, i del responsable de cooperació universitària i científica del Ministère de l’Europe et des Affaires, Thibaut Camboulives, els quals, van valorar la competència educativa en llengua francesa del centre insitu.

Un cop comprovat que compleix els requisits, el govern francès ha atorgat la distinció ‘Label France Education’, una distinció que es concedeix a tots aquells instituts que promocionen la llengua, cultura i sensibilització francesa. Segurament la distinció l’atorgarà el mateix Cònsol General de França a Barcelona, Olivier Ramadour, en una propera visita.

Guillem Rigol, secretari de l’Institut, membre de la Comissió Erasmus+ de l’institut i professor de francès, considera que la implicació de la comunitat educativa ha estat bàsic per assolir un reconeixement que dona prestigi al centre.

L’any passat, el centre se li va concedir aquest programa d’immersió lingüística d’Erasmus+, amb el qual 25 alumnes i professors, aquest curs, Van poder gaudir d’una estada a la Bretanya Francesa, per endinsar-se a la cultura francesa i millorar la seva competència lingüística.

El centre calero ja va ser pioner en el seu dia impartir el Batxibac, el batxillerat en francès, a les Terres de l’Ebre i any rere any, desenvolupa estades lingüístiques per millorar-ne la competència.

Comparteix