Arriben les 11es Jornades Gastronòmiques del Peix de Llotja i l’Arrossejat

Comparteix

9 restaurants oferiran menús amb els productes gastronòmics més tradicionals de la cuina marinera calera.

A més, aquest dissabte a la tarda tindrà lloc la Diada amb el tradicional concurs de l’arrossejat.

Restaurants de l’Ametlla de Mar oferiran, des d’aquest divendres i fins al 16 d’octubre, menús gastronòmics utilitzant productes pesquers de proximitat en les onzenes Jornades Gastronòmiques del Peix de Llotja i l’Arrossejat de l’Ametlla de Mar. El tret de sortida serà aquest dissabte a la tarda amb la Diada de l’Arrossejat, que torna després de dos anys sense poder-se celebrar a causa de la Covid.

Serà la 36a edició d’aquesta festa gastronòmica per excel·lència de l’Ametlla de Mar que aplega desenes de cuiners davant de la Confraria de Pescadors per elaborar els seus millors arrossejats. A banda del tradicional concurs, també s’ofereixen degustacions perquè els assistents puguin tastar aquest plat típic mariner.

La tarda serà amenitzada per la Xaranga Suquet Calero i comptarà amb un concert de final de festa del grup de versions locals, The Baldats.

La regidora de Tursime, Maite Boquera, celebra que s’hagi pogut recuperar aquesta jornada popular.

Pel que fa a les Jornades Gastronòmiques, concretament 9 restaurants del municipi elaboraran propostes culinàries, valorades d’entre 25 i 40 euros per menú, amb el peix i marisc de la Cala i l’arrossejat com a base dels seus plats. Ceviche de peix de la llotja, lluç amb salsa de cava i safrà o arrossejat amb gambeta blanca i rap són alguns dels plats que configuraran els menús.

Es poden consultar els menús a www.visitametllademar.com i a l’eBando.

Comparteix