L’extrema calor marca l’estiu a la costa calera

Comparteix

Segons la Creu Roja de l’Ametlla de Mar, l’estiu ha estat força tranquil, en el qual ha destacat la calor i algunes picades de meduses.

L’Assemblea Local de Creu Roja a l’Ametlla de Mar ha fet un balanç positiu de la campanya de l’estiu 2022, comprés des de l’1 de juliol al 31 d’agost. Els socorristes han realitzat més de la meitat d’assistències sanitàries que l’estiu passat, que va ser un dels més tranquils dels darrers anys. Malauradament s’ha hagut de lamentar una mort per ofegament.

Concretament, els socorristes de la Creu Roja del municipi han realitzat 806 actuacions a les 5 platges del municipi. Intervencions motivades majoritàriament per picades de meduses i per ferides incises o erosives. Tot i que ha estat un estiu marcat per l’extrema calor, afortunadament només s’han registrat dues actuacions per patologies tèrmiques.

L’administrativade l’Assemblea Local de Creu Roja, Pilar Lopez, comenta que ha estat un estiu tranquil amb diverses picades de meduses, però que no s’ha registrat una xifra significativa.

Pel que fa a les mesures preventives, s’han dut a terme 1.053 avisos terrestres, la majoria efectuats fora de la zona de bany, a roques i espigons, i també s’han efectuat 25 avisos a embarcacions. Una xifra menor a l’any anterior, però que des de la Creu Roja consideren molt important per la prevenció d’accidents.

Malauradament, aquest estiu, el passat 9 d’agost va tenir lloc un ofegament a la costa calera, a la zona de l’Estany Podrit. Una caleta que tot i que no tenia vigilància, es va activar tot el protocol d’emergència per socórrer l’incident, ja que el Salvament Marítim està actiu les 24 hores i als 365 dies de l’any. Així ho explica Joan Smeekens, coordinador de la Creu Roja a l’Ametlla de Mar.

Recordem que la platja del Pixavaques ha disposat d’una segona cadira de rodes adaptada per al desplaçament sobre superfícies desiguals i també per a la flotació, que s’utilitza perquè les persones amb problemes de mobilitat es puguin banyar a la platja. Creu Roja ha ofert aquest tipus d’assistència social a 20 persones.

Comparteix