La Nauticopesquera comença el curs amb les places dels graus superiors exhaurides

Comparteix

El centre ofereix dos cicles de grau superior i tres de grau mitjà que permeten obtenir titulacions per dedicar-se a oficis marítims. A hores d’ara hi ha 280 de matriculats, tot i que s’espera que s’arribi als 310 o 320 matriculats.

L’Institut Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya amb seu a l’Ametlla de Mar, enceta aquest dimecres dia 7 de setembre el curs 2022-23 i ho farà amb les places exhaurides en els graus superiors. Per contra, encara queden places disponibles en els graus mitjans.

El centre educatiu, únic al llevant mediterrani, ofereix cicles de formació professional de pont, de màquines i de busseig professional. Concretament, dos cicles de grau superior, el de Tècnic Superior en Transport Marítim i Pesca d’Altura o col·loquialment de pont i el de Tècnic Superior en Organització del Manteniment de Vaixells i Embarcacions, o col·loquialment de màquines, els quals donen accés a les titulacions professionals de Patró d’Altura i Mecànic Naval Major.

A més, tres cicles de Grau Mitjà, el de Tècnic en Manteniment i Control de la Maquinària de Vaixells i Embarcacions, Tècnic en Navegació i Pesca de Litoral o de pont i el de Tècnic en Operacions Subaquàtiques i Hiperbàriques per a bussejadors de mitjana profunditat.

En total, el centre ha omplert les 99 places disponibles dels cicles formatius de grau superior, 66 en pont i 33 al de màquines, els quals, ja s’havien ampliat lleugerament per aquest curs, la qual cosa, ja ha obligat a obrir llista d’espera per possibles baixes.

A més cal recordar que per 4t any consecutiu el centre ofereix el cicle de tècnic esportiu de grau mitjà especialitat en vela.

En canvi, els cicles formatius de grau mitjà no s’han exhaurit i encara queden places de matriculació. Miguel Sainz de Aja és el director de l’Institut Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya.

Aquest any el centre comptarà amb un professor especialitzat el busseig que s’afegirà a una nòmina de docents que comptarà amb 26 professors.

Si parlem dels alumnes, a hores d’ara n’hi ha 280 de matriculats, tot i que s’espera que s’arribi als 310 o 320 matriculats. Aquest any s’ha detectat un lleuger increment de dones entre les matrícules, arribant a vint-i-una alumnes, el que suposa un discret 7,6% del total.

El centre està treballant en un projecte Erasmus amb l’objectiu que els alumnes que s’hi acullin puguin fer les seves pràctiques en empreses de França i Itàlia, i continua treballant junt amb el departament d’ensenyament en la confecció d’un pressupost que permeti equipar la goleta adquirida fa uns mesos, la qual necessita un manteniment i una adequació important.

L’inici del curs es farà amb tota normalitat i deixant enrere les mesures covid, fet que permetrà la unificació de nou dels horaris lectius.

Comparteix