Els referents de nutrició i benestar emocional  col·laboren amb el projecte ‘Salut i Escola’

Comparteix

Durant el curs, els alumnes de l’ESO i Batxillerat participaran en xerrades sobre l’alimentació i benestar emocional.

Els referents de nutrició i benestar emocional del Centre d’Atenció Primària de l’Ametlla de Mar seran els encarregats, juntament amb un professional d’infermeria, de dur a terme diverses xerrades sobre l’alimentació i el benestar emocional, a alumnes de l’Escola Sant Jordi i de l’Institut Candelera. Unes xerrades que s’emmarquen dins del programa ‘Salut i Escola’.

Des del passat mes de febrer, el centre de salut disposa de dues noves figures que duen a terme intervencions en l’àmbit comunitari per promoure la salut i la prevenció de malalties. Els professionals treballen en grups creats des del mateix centre d’atenció primària però també en centres educatius.

Durant el curs passat, ja van treballar diferents dies mundials de la salut fent xerrades a alguns cursos als centres educatius. Aquest any per això, s’han coordinat amb infermeria, que encapçala el programa ‘Salut i Escola’, per fer xerrades a tots els joves d’entre 1r d’ESO fins a 2n de Batxillerat, sobre aspectes d’alimentació i nutrició.

Apropar coneixements d’una alimentació saludable, proporcionar idees i recursos d’esmorzars i berenars saludables, despertar l’esperit crític amb relació a l’alimentació i la nutrició, desmitificar mites i ser crítics amb les xarxes socials, detectar hàbits no saludables o saber fer una lectura dels etiquetatges dels aliments per promoure la sostenibilitat són algunes de les temàtiques que es tractaran.

La referent de nutrició, Sandra Carreres, apunta que la voluntat és apropar l’alimentació entre els més joves.

A banda d’aquest projecte, els referents també estan treballant amb la formació a personal sanitari sobre alimentació o amb nous grups terapèutics en temes de nutrició i benestar emocional. Així ho explica l’adjunta en direcció del CAP, Ester Cano, que també apunta que la valoració  dels nous referents és molt positiva.

Els referents s’emmarquen dins del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària i comunitària, que Salut va posar en marxa el 2020.

Comparteix