En marxa les rutes guiades per les Fortificacions i el nucli urbà de l’Ametlla de Mar

Comparteix

Les visites es faran durant tot l’estiu per explicar el patrimoni cultural del municipi i com es va viure durant la Guerra Civil. S’hi podrà participar fins al setembre amb inscripció prèvia.

La Cala torna a oferir, aquest estiu, el cicle de visites històriques pel municipi. El passat 15 de juny es van iniciar aquestes visites que, a partir d’un recorregut guiat, repassaran els episodis més rellevants de la història local.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, a través de la regidoria de Turisme, ha organitzat aquest cicle per donar a conèixer la seva història in situ. Aquestes, en edicions anteriors, han tingut gran èxit de participació, gràcies al seu caire amè i amb la possibilitat de veure el lloc on va passar allò que s’explica.

Una de les rutes és pel búnquer d’artilleria de costa de la Guerra Civil. L’activitat s’inicia amb la projecció d’un audiovisual al Centre d’Interpretació de la Pesca i després els participants es desplacen fins al Port de l’Estany, on es pot gaudir de la biodiversitat de la zona, pròxima al GR-92, i conèixer les construccions militars de la zona, creades pel bàndol republicà.

Enguany, com a novetat, als interessats en visitar aquests espais se’ls deixa un casc amb llum per poder veure a l’interior de les Fortificacions. Dani Boquera és tècnic de Cultura i guia de les rutes per les Fortificacions, vestit de soldat republicà.

A més de les visites a les Fortificacions, actualment també s’ofereixen rutes pel nucli urbà. Aquestes consisteixen en un recorregut per La Cala on s’explica la història del municipi, des de la seva formació, destacant fets com la construcció de l’estació o el port.  La visita està complementada amb fotografies antigues, panells informatius, biografies de reconeguts caleros i anècdotes.

El cicle de visites es farà fins al 15 de setembre i es pot seguir els dimarts en català i dijous en castellà. Totes les visites tenen un preu de 3 € i és necessari inscriure’s a l’Oficina de Turisme.

Comparteix