El Galp crearà un inventari pesquer i aqüícola de les Terres de l’Ebre

Comparteix

L’inventari recollirà el patrimoni ebrenc relacionat amb la pesca per tal de reivindicar-lo, difondre’l i elaborar futures estratègies per al sector. El projecte es farà amb la col·laboració de confraries, ajuntaments i museus.

El Grup d’Acció Local de les Terres de l’Ebre elaborarà durant aquest any 2022 un inventari que recollirà tot el patrimoni pesquer i aqüícola. Per dur-lo a terme, es recuperaran els mètodes de pesca tradicional i les eines i utensilis que es feien servir mitjançant una recerca. A banda d’aquest patrimoni material també s’inclourà patrimoni immobiliari com les llotges, ports, barraques de pescadors o barris mariners, a més dels coneixements, habilitats, tradicions i vocabulari d’aquells que s’han dedicat a l’ofici i l’han fet créixer.

La iniciativa permetrà reivindicar tots aquests elements patrimonials i culturals de les Terres de l’Ebre i contribuir a l’elaboració d’estratègies de divulgació i coneixement del patrimoni. Jordi Gaseni, vicepresident del GALP, explica l’oportunitat que tenen de donar valor als orígens.

El GALP destaca que ens trobem davant del repte d’una societat que avança i es modernitza, però que no ha de perdre la seva identitat, on la pesca i l’aqüicultura són elements essencials.

Comparteix